reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Jak popohnat instalaci aktualizace Threshold 2?

15.11.2015, Michal Hala, aktualita
Jak popohnat instalaci aktualizace Threshold 2?
Microsoft uvolnil 12. listopadu aktualizaci November Update, známou víc pod kódovým označením Threshold 2. Ovšem mnoha uživatelům se aktualizace zatím odmítá nainstalovat. Nabízíme vám dvě možnosti, jak její instalaci popohnat.
Díky diskuzi pod původním článkem (tady) i díky uživatelům ve svém okolí a také z vlastní zkušenosti vím, že řadě z nás se Threshold 2 nechtěl hned po oficiálním uvolnění nainstalovat. Někomu se nechce nainstalovat ani teď.

Takže nabízím dvě vyzkoušená řešení. Důležitá informace – dále uvedený návod platí pro edice Home a Pro. V obou případech jděte na tuto stránku Microsoftu. Tedy pokud máte českou mutaci Windows 10. Pokud náhodou chcete jinou jazykovou mutaci, klikněte úplně dole na této stránce na odkaz „Česká Republika – Čeština“. Stránka nabízí dva nástroje – první je malý prográmek, který pobídne Windows 10 k aktualizaci, a druhý je klasický nástroj MediaCreationTool.


Logo Windows 10


Pro první možnost klikněte na tlačítko „Upgradovat“ v horní části stránky. Jeho pomocí stáhnete prográmek GetWindows10-sds_____________.exe. Ten stačí spustit a nechat se jím vést. Začne stahovat a pak instalovat aktualizaci Threshold 2. Zkoušel jsem to a vše šlo bez problémů. Tedy narazil jsem na jeden, aktualizace mi hlásila, že není kompatibilní s (řekněme) bloatwarem od HP a striktně mi to doporučilo jeho odinstalování. Takže pokud máte v počítači také nějaký podobný software od výrobce hardwaru, bude možná napřed muset pryč. Zajímavé je, že původní verze 1507 (Threshold z července) tenhle problém se softwarem od HP neměla.

Druhá možnost je pomocí tlačítka „Stáhnout nástroj“ níže na uvedené stránce stáhnout aplikaci MediaCreationTool.exe a s její pomocí vytvořit instalační USB flashdisk nebo DVD. Tahle možnost asi bude zajímat ty z vás, kteří budou z nějakého důvodu chtít čistou instalaci. Ale po spuštění se vás pak instalace stejně napřed zeptá, jestli náhodou nechcete zachovat data nebo i aplikace. Zkoušel jsem i druhý postup a stáhlo to mi na USB flashdisk opravdu Threshold 2, který se pak zcela bez problémů nainstaloval.

V obou případech ale rozhodně doporučuji přečíst si celou danou stránku, protože je tam uvedeno několik důležitých doporučení. Například to, že se uvedené postupy netýkají edice Enterprise a spousta dalších podstatných upozornění. Ale jak říkám, mě obě varianty fungovaly bez problémů, takže by měly fungovat i vám.

DOPLNĚNÍ: Pokud jste upgradovali na Windows 10 z verzí 7, nebo 8.1 před méně jak 31 dny, tak vám aktualizace na Threshold 2 bude nabídnuta až po uplynutí 31 dnů od aktualizace z těchto předchozích verzí. Po tuto dobu si totiž Windows 10 uchovávají možnost vrátit se zpátky k verzím 7/8.1 a čekají na uplynutí této lhůty. Pak zálohu předchozí verze automaticky smažou a konečně nabídnou aktualizaci na Threshold 2. Prý existují dvě možnosti, jak to řešit. Buď spusťtě nástroj Vyčištění disku a nechte smazat i systémové soubory, nebo použijte druhou výše popsanou variantu s aplikací MediaCreationTool, která umí uvedenou zálohu po dotazu smazat.

Jinak jsem na různých diskusních fórech zjistil, že v některých případech aktualizace Threshold 2 trochu rozhodí některá nastavení systému. Ale snad by se nemělo jednat o plošnou záležitost.

Zdroj: Microsoft
reklama