reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

James Donkey 007: myš o 54 tvarech

31.3.2015, Jan Vítek, aktualita
James Donkey 007: myš o 54 tvarech
James Donkey 007 Pro Gaming Mouse je počítačová myš, která má sednout naprosto všem pravorukým uživatelům. Má totiž celkem 9 odnímatelných součástí, díky nimž si budeme moci tvar jejího těla dokonale přizpůsobit.
Alespoň to tedy slibuje čínský tým James Donkey, který za herní myší James Donkey 007 stojí a doufá, že na její výrobu vybere potřebných 8000 dolarů. To s největší pravděpodobností nebude žádný problém, protože se 40 zbývajícími dny se vybralo už přes 3000 dolarů, přičemž lákadlem je jistě už jen to, že svou sadu si můžete pořídit už za 41 dolarů (plus poštovné).





Největší výhodou této myši tedy je možnost výměny jednotlivých součástí, z nichž většinu ukazuje následující obrázek. Jde tedy především o "kapotu" myši a konkrétně levou část, kde spočine náš palec, pravou pro malíček a případně prsteníček a pak o zadní sloužící k opoře dlaně. Jednotlivé části drží na hlavním modulu díky silným magnetům.





Vybrat si můžeme mezi zeleným a šedým provedením, přičemž uvnitř myši se nachází osvědčený hardware, a to spínače Omron s životností 20 milionů stisků a známý laserový senzor Avago 9800 s rozlišením až 8400 dpi. Dále nechybí stupnice složená z LED, která ukazuje aktuální nastavení dpi a také aktuálního režimu či profilu (na výběr jich bude šest).





Jednotlivé výměnné části mají své označení, takže co se týče zadní části myši pro oporu zápěstí, máme tu J02RR001 pro uživatele s menší rukou, J01RR001 pro větší ruce a J03RR001 pro ty, kteří mají úzkou ruku a tenké prsty. Projekt je financován na serveru Pozible (viz zdroj) a vybrané peníze mají posloužit k výrobě forem, vzorků, schválení výrobu produktu a jejímu spuštění. To má nastat v červenci.

James Donkey 007 samozřejmě není jedinou myší, která má výměnné nebo stavitelné součásti. Však takovou již prodává třeba Razer s označením Ouroboros a i v jejím případě jsou využity magnety, ovšem na trhu se prodává za nějakých 150 dolarů, zatímco 007 nás nemusí přijít ani na třetinu (záleží tedy na poštovném).

Zdroj: Pozible
reklama