reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kamenné obchody Microsoft Store už neotevřou, je s nimi konec

27.6.2020, Milan Šurkala, aktualita
Kamenné obchody Microsoft Store už neotevřou, je s nimi konec
Společnost Microsoft měla také své kamenné prodejny. Ty ale byly při koronavirové pandemii uzavřeny a jak to tak vypadá, už ani nikdy nebudou otevřeny. Microsoft s nimi skončí a chce se soustředit na online prodej a podporu.
Zatímco kamenné obchody společnosti Apple jsou dost populární a při uvádění nových iPhonů jsou před nimi obrovské fronty, v případě Microsoftu se jejich kamenné prodejny Microsoft Store nikdy nedočkaly takové popularity. A jak to tak vypadá, už se jim to ani nikdy nepodaří, protože se Microsoft rozhodl je uzavřít. Lépe řečeno se rozhodl je znovu neotevřít, neboť jsou zavřené už od března kvůli koronavirové pandemii.
 
Microsoft Store
ilustrační foto, autor: COLLINS: / CC BY-SA, přes Wikimedia Commons
 
To ale neznamená, že se Microsoft rozhodl propustit zaměstnance těchto obchodů. Ti už při pandemii pracovali jako vzdálená podpora pro prodej, školení i řešení problémů a nyní jim bylo nabídnuto v tomto pokračovat. Microsoft Experience Centers v Londýně, New Yorku, Sydney a Redmondu nicméně zůstanou, ale Microsoft změní jejich poslání. Pokud jde o digitální obchody (microsoft.com, obchody v Xbox a Windows), tak ty jsou k dispozici na 190 různých trzích ve 120 různých jazycích a měsíčně je využije 1,2 miliardy uživatelů.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama