reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kingston DataTraveler Max: USB flash disk s 1 GB/s

31.8.2021, Jan Vítek, aktualita
Kingston DataTraveler Max: USB flash disk s 1 GB/s
Společnost Kingston si připravila zbrusu novou řadu výkonných USB flash disků, které mohou svým výkonem zastínit i řadu desktopových SSD. Jedná se o Kingston DataTraveler Max s propustností až kolem 1 GB/s.
Kingston DataTraveler Max USB 3.2 Gen 2 jsou tak nové výkonné USB flash disky dostupné v kapacitách 256 GB, 512 GB a 1 TB, které využívají fyzické rozhraní USB typu C. Dle výrobce dosahují přenosových rychlostí až 1000 MB/s při čtení a 900 MB/s při zápisu, což bude pochopitelně platit pro sekvenční operace. Je přitom možné, že jednotlivé verze se mezi sebou budou lišit i s ohledem na maximální propustnost, ale pokud je tomu tak, pak od výrobce se o tom nedozvíme nic, a to ani z datasheetu.
 
 
Jedná se o disky v plastovém pouzdře, které má na jedné straně otvor pro poutko a na druhé straně najdeme zatahovatelný USB C. Celkové rozměry zařízení jsou 82 x 22 x 9 mm a hmotnost 12 gramů, takže nejde o jeden z nejmenších flash disků. 
 
 
Nezapomnělo se také na malou modrou LED, která bude prosvítat tělo v horní části disku, aby značila jeho aktivitu. Specifikace pak hovoří ještě o provozní teplotě 0 až 60 °C a také pětileté záruce s bezplatnou technickou podporou. 
 
Co se týče zabezpečení, zmíněny nejsou žádné technologie jako hardwarové šifrování a podobně, čili v tomto ohledu jde o prostý flash disk. 
 
Tisková zpráva také nezmiňuje doporučené ceny, ovšem DataTraveler Max už se dostal do nabídek obchodů, a to v případě verze DTMAX/256GB za cca 1500 Kč, DTMAX/512GB za 2500 Kč, ale i méně a DTMAX/1TB za cca 4200 Kč s DPH. Doporučené ceny v eurech ale známe, a sice 108, 156 a 265 eur.  


reklama