reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kingston HyperX Alloy FPS: herní klávesnicová prvotina

25.10.2016, Jan Vítek, aktualita
Kingston HyperX Alloy FPS: herní klávesnicová prvotina
Společnost Kingston, známý to výrobce především paměťových modulů, se nyní pustila i do výroby počítačových klávesnic. Představuje svou herní HyperX Alloy FPS, která už je k dispozici v prvních velkých obchodech.
Kingston známe jako výrobce paměťových modulů, oblíbené jsou také jeho flash disky, SSD, paměťové karty, externí disky a prodávají se také sluchátka s touto značkou. Není tak vůbec divu, že se Kingston rozhodl, když už začal s výrobou periferií, posunout ke klávesnicím. Vybral si přitom rovnou "královskou třídu" mechanických klávesnic a vytvořil HyperX Alloy FPS (HX-KB1). Je tak zřejmé, k čemu je tato klávesnice určena - především k hraní akčních 3D her.





Ovšem trh s mechanickými klávesnicemi už dávno není tak volný jako před lety. Věnuje se jim řada firem, namátkou samotná Cherry, dále Cooler Master (CM Storm), Zalman, Tesoro, SteelSeries, Asus, Corsair, Ozone, Roccat a další. Čím si tak chce Kingston získat naši pozornost?





Jeho klávesnice je na jednu stranu minimalistická, a to v tom ohledu, že má jen tenounké okraje kolem kláves, takže nezabírá víc místa, než je potřeba. Nejde přitom o verzi TKL bez numerické části, ale o plnou velikost s klasickým rozložením. Výrobce slibuje odolný kovový rám, odpojitelný USB kabel dlouhý 180 cm a vedle jeho konektoru je další určený pro napájení. Nejde ale o konektor pro připojení třeba myši či flash disku, neboť postrádá datové linky, takže umí pouze a jen napájet.





Klávesnice využívá, ač se to z jejího červeného podsvícení nezdá, tlačítka Chery MX ve verzi Blue, která mají hmatovou odezvu (jsou tzv. klikací), a jsou tak vhodná především pro psaní. Ke klávesnici dostaneme cestovní vak, kde je místo i pro kabel a alternativní klávesy s vínovou metalízou, přičemž ASWD mají také vroubkovaný povrch, abychom je snadno našli po hmatu. K tomu patří také kleštičky pro snadné vysazení kláves. Podsvícení je tedy pouze červené s pěti úrovněmi jasu a šesti režimy (očekávat můžeme jako obvykle pulzování, atp.). Pak ještě můžeme zmínit přepínač mezi režimy 6KRO a NKRO pro 100% anti-ghosting a herní režim, který však pouze deaktivuje klávesu Windows.

Rozměry klávesnice jsou 442 x 129 x 36 mm a hmotnost 1050 gramů. Zatím se ví jen o verzích s rozložením kláves pro americký, britský, německý, severský, ruský a španělský trh. V USA už je k dispozici za cenu 99 USD, přičemž my můžeme očekávat i další verze s jinou sadou tlačítek Cherry MX (přinejmenším asi Red) a budoucí rozšíření nabídky klávesnic HyperX.

Zdroj: Hexus.net
reklama