reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Klasické hry od Disney jsou k dispozici pro Windows, Mac i Linux

5.8.2016, Jan Vítek, aktualita
Klasické hry od Disney jsou k dispozici pro Windows, Mac i Linux
Herní distributor GOG známý pro svou nabídku her prostých DRM ohlásil spolupráci s Disney, která přinesla staré 16bitové tituly, jež si nyní můžeme bez problémů zahrát na OS Windows, Mac i Linux. Co je v nabídce?
Pokud si pamatujete na hry jako Aladdin, The Lion King nebo The Jungle Book a rádi byste si je zase zahráli, můžete zabrouzdat na stránky GOG.com, kde budou k dispozici jako obvykle bez jakéhokoliv DRM. Můžeme si tak připomenout éru 16bitových konzolí a počítačů jako Amiga, ST, SNES nebo Megadrive.





Trio zmíněných her bylo upraveno tak, aby fungovalo i na moderních operačních systémech, takže za tím stála nějaká práce, kterou si vývojáři nechají zaplatit. Jinak jde ale o stejné tituly, jež se jinak nedočkaly vylepšené grafiky, zvuku, nebo něčeho jiného. Součástí dohody mezi GOG a Disney bylo právě to, aby byla zachována originální grafika, zvuky a zcela nezměněn zůstal i herní systém. Připravit se tak můžeme na rozpixelovanou grafiku v nízkém rozlišení, která ale přeci jen na 14" monitorech vypadala lépe než na obrovských LCD panelech. Však ve své době to byly hry, jejichž grafika a animace byly na velice vysoké úrovni, za čímž stála animační technologie Disney Digicel.





Pokud máte o některo uz těchto 16bitových klasik zájem, už si je můžete koupit na GOG, a to za aktuálních 9 eur (snížená cena z 10 eur). Pokud si vezmete všechny tři, pak můžete ušetřit rovnou 33 procent, ale tato nabídka skončí v pondělí 8. srpna.


A jestli ani tak o ně nemáte zájem, můžete se alespoň v přiloženém videu podívat, jak vypadají.

Zdroj: GOG.com

reklama