reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Klávesnice Optimus Popularis s displejem ve výrobě

4.10.2013, Jan Vítek, aktualita
Klávesnice Optimus Popularis s displejem ve výrobě
Pokud si nepamatujete na předlouhý vývoj klávesnice Optimus od studia Art Lebedev, pak vězte, že tento kandidát na titul vapourware byl v podobě modelu Optimus Maximus chystán již od roku 2005 či možná i dříve, jeho příchod byl několikrát...
Pokud si nepamatujete na předlouhý vývoj klávesnice Optimus od studia Art Lebedev, pak vězte, že tento kandidát na titul vapourware byl v podobě modelu Optimus Maximus chystán již od roku 2005 či možná i dříve, jeho příchod byl několikrát odložen, aby se nakonec dostal na trh. Nedlouho poté, v roce 2008, byl představen koncept menší klávesnice Optimus Popularis a kdo by čekal, že s ní Art Lebedev po zkušenostech s výrobou předchozího modelu pohne, ten by byl zklamán. Popularis vstupuje do produkce až nyní.





Optimus Popularis ovšem není stejně jako Optimus Maximus klávesnice s malými OLED displeji pod jednotlivými klávesami. Namísto toho využívá jeden velký displej, jenž každé klávese zajistí minimálně 64 x 64 pixelů. I proto je tato klávesnice malá a bez vlastní numerické části. Výrobce přitom prohlašoval, že půjde o klávesnici s daleko příznivější cenou, ovšem stále jde o vysokých 955 USD, nebo 797 euro.

To i proto, že Art Lebedev využívá konstrukci z jednoho opracovaného kusu hliníku, podobně jako najdeme u některých lepších notebooků a ultrabooků počínaje modely MacBook Pro. Výroba každého základu pro hliníkové tělo přitom má trvat kolem tří hodin. První kusy budou dodány na trh ještě na sklonku tohoto roku.

Zdroj: X-bit labs
reklama