reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kryptoburzy udělaly z lidí omylem na pár hodin "bilionáře"

16.12.2021, Jan Vítek, aktualita
Kryptoburzy udělaly z lidí omylem na pár hodin "bilionáře"
Bitcoin sice dnes má velice vysokou hodnotu, která se už dlouho drží nad milionem korun, ale Coinbase a CoinMarketCap na několik hodin ukazovaly přímo absurdní cifru. To se přitom týkalo i jiných kryptoměn.
Kryptoměnové burzy Coinbase a CoinMarketCap během úterý zaznamenaly chyby v tom, jak se zobrazují hodnoty kryptoměn zákazníkům, přičemž ty neměly žádný vliv na obchodování. Lidé tak pouze viděli vysoce nadhodnocené kryptoměny, což z nich udělalo i bilionáře, ale pouze na obrazovce.
 
 
Od The Block se dozvídáme, že CoinMarketCap po omezenou dobu ukazoval hodnotu Bitcoinu ve výši třeba i 867 miliard dolarů a v případě takové Shiba Inu to bylo také velice zajímavé, neboť ta měla na čas hodnotu mírně přes 22 tisíc dolarů, přičemž reálná je aktuálně pouze 0,000034 USD. Dále byla uměle a nesprávně nafouknuta i hodnota XRP či dalších měn. 
 
 
Lidé z CoinMarketCap se pak tuto chybu snažili na Twitteru spíše zlehčit humorem, zatímco Coinbase prostě uvedla, že někteří zákazníci mohou na svých účtech vidět zvýšené ceny neobchodovatelných prostředků, což se týkalo stránek coinbase.com i peněženky Coinbase Wallet. Toho ale nešlo nijak využít/zneužít ve svůj prospěch, čili nikdo nemohl směňovat své Bitcoiny či Shiba Inu za tak vysoké částky ve FIAT. 
 
 
Včera už Coinbase hlásila, že chyba byla odhalena a opravena, přičemž zákazníci mezi tím hlásili, že ztratili přístup ke svým kryptoměnám, nemohli s nimi obchodovat a jejich účty byly nulové, čili pro mnohé o vyloženě zábavnou epizodku nešlo. Rovněž obchody v rámci DeFi Chain musely být pozastaveny, neboť se tu spoléhá na data z CoinMarketCap.


reklama