reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LaCie a Porsche Design vytvořili flash disk

11.10.2013, Jan Vítek, aktualita
LaCie a Porsche Design vytvořili flash disk
Společnost LaCie se spojila s Porsche Design a vytvořila USB flash disk s názvem LaCie Porsche Design USB Key. Dle tiskové zprávy jde o jeden z mála modelů na trhu, který nabízí až 32GB kapacitu a rozhraní USB 3.0. Takových flash disků je...
Společnost LaCie se spojila s Porsche Design a vytvořila USB flash disk s názvem LaCie Porsche Design USB Key. Dle tiskové zprávy jde o jeden z mála modelů na trhu, který nabízí až 32GB kapacitu a rozhraní USB 3.0. Takových flash disků je ale na našem trhu přes třicet, alespoň dle výčtu serveru Heureka, takže o žádný výjimečný produkt v tomto ohledu pochopitelně nejde.





Design tohoto flash disku je jednoduchý. Jde v podstatě pouze o prodloužený USB konektor, na jehož konci je čtverhranné očko pro poutko. Materiál pak vypadá na broušený hliník.




Dále zpráva pokračuje zmiňujíc fantastickou datovou propustnost až 95 MB/s, což je opět přinejmenším nadsázka, neboť dnešní nejrychlejší modely pro USB 3.0 běžně překračují 200 MB/s. Navíc, pokud je ve specifikacích uvedena pouze jedna hodnota, týká se bezpochyby sekvenčního čtení, přičemž zápis je pak obvykle mnohem pomalejší.

Za zmínku ale stojí zabezpečení pomocí 256bitového AES, přičemž společně s flash diskem dostaneme také jednoletý přístup na Wuala Secure Cloud Storage, kde bude k dispozici kapacita rovná kapacitě zakoupeného modelu.

LaCie Porsche Design USB Key přijde v 16GB a 32GB verzi s cenou od 30 USD. Záruka je dvouletá.

Zdroj: X-bit labs
reklama