reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo Beacon: osobní cloud a nová AiO

8.1.2014, Jan Vítek, aktualita
Lenovo Beacon: osobní cloud a nová AiO
Společnost Lenovo představila své desktopové novinky, mezi něž patří zařízení Beacon označované za Personal Cloud Storage, čili osobní cloudové úložiště. Vedle toho tu máme také stolní PC s Androidem a nakonec i nové počítače All in One.
Jako první si tedy ukážeme zařízení Lenovo Beacon prezentované jako osobní cloud a "centrum domácí zábavy a datový hub". K uloženým datům tak budeme moci přistupovat odkudkoliv, kde je k dispozici internetové připojení, a to i přes chytrý telefon nebo televizor. Je to tedy takový jednodušší NAS disponující rozhraním USB, Wi-Fi i Ethernet pro přenos dat z či na jeho disky a vedle toho budeme moci přímo připojit i televizor pomocí HDMI a z telefonu ovládat přehrávání uložených médií. Ty mohou mít celkovou kapacitu až 6 TB, přičemž k dispozici budeme mít černou čí bílou verzi. Obě využívají výkon dvoujádrového procesoru Intel Atom.





Dále tu máme Lenovo N308, což je stolní PC, respektive AiO, vybavený operačním systémem Android 4.2 Jelly Bean. Založeno je na čtyřjádrovém SoC NVIDIA Tegra a využívá 19,5" dotykovou obrazovku s rozlišením 1600 x 900, dále 500GB pevný disk, webkameru s rozlišením 720p, rozhraní Wi-Fi a Bluetooth, a to vše v těle s tloušťkou 33 mm. Dostat bychom k němu měli také klávesnici a myš. N308 také může pracovat jako tablet, neboť si k němu můžeme přikoupit také baterii, která vydrží po dobu tří hodin.





Horizon 2 je oproti předchozí verzi tenčí a lehčí a nabídne 27" obrazovku v 19,5 mm tlustém těle. Lenovo o něm mluví jako o Table PC. Založeno je na aktuálních procesorech Intel Core i7, Windows 8.1 s možností ovládání pomocí 10bodového dotykového displeje. Pak tu jsou také reproduktory s Dolby Home Theater v4 a vyklápěcí stojan, o nějž se může tento přerostlý tablet opřít jako AiO desktop. Jeho výhodou je ale právě možnost provozu na plocho.





Nakonec tu máme AIO Lenovo A740 s tenkým dotykovým displejem o úhlopříčce 27" a s rozlišením Quad HD - 2560 x 1440, což je vzhledem k pozorovacím úhlům 178° typ IPS. O výkon se postarají procesory Intel a grafika NVIDIA GeForce a pak do výbavy patří reproduktory JBL a Dolby Home Theatre, až 1TB pevný disk, Near Field Communications (NFC), Wi-Fi, Bluetooth, HDMI vstup a volitelně TV tuner. Jako OS se uplatní Windows 8.1 a za zmínku stojí taky možnost sklopit obrazovku o 90°.





Lenovo Beacon a AIO desktop Lenovo N308 budou v ČR dostupné nejdříve ve druhém čtvrtletí 2014. PC Horizon 2 a AIO desktop Lenovo A740 pak přijdou až v tom následujícím. Ceny zatím nebyly stanoveny.

Zdroj: TZ Lenovo
reklama