reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo C40: levné AIO pro celou rodinu

19.10.2015, Jan Vítek, aktualita
Lenovo C40: levné AIO pro celou rodinu
Čínské Lenovo si připravilo nový model počítače All in One PC, který dostal označení C40 a má být určen pro celou rodinu. Jde také o poměrně levné PC, jehož ceny začínají na 12.000 Kč s daní.
Cenově dostupný All-In-One Lenovo IdeaCentre C40 je tedy určený pro domácnosti, nebo i kanceláře, kde nebudou mít vysoké požadavky na výkon. Založen je na 21,5" displeji, který může, ale nemusí být vybaven desetibodovou dotykovou vrstvou. Lenovo C40 slibuje také tenký profil a stojánek ve tvaru V, díky čemuž nemá na stole zabrat moc místa.





Integrovaný displej má rozlišení Full HD (1920 x 1080) a výrobce se nechlubí tím, že by šlo o IPS nebo nějaký jiný kvalitnější panel, tudíž půjde o klasické TN. K dispozici pak bude jednak verze C40-05 vybavená procesorem AMD a grafickým čipem AMD Radeon R5 A330 a pak je v nabídce také výkonnější C40-30 s procesory Intel generace Haswell a grafikou NVIDIA GeForce 920A.





Operační paměť má standardně kapacitu 8 GB a kapacita pevného disku je až 2 TB. Pevný disk si budeme moci díky snadno otevíratelnému zadnímu krytu sami vyměnit, což platí i pro paměti. Součástí balení je rovněž bezdrátové kombo klávesnice AccuType a laserové myši, která není tvarově nijak vyhraněná, takže bude vhodná stejně dobře pro leváky jako pro praváky.

Pak můžeme zmínit zabudovaný mikrofon, webkameru s rozlišením 720p a dva reproduktory. Nechybí rozhraní USB 3.0 a zálohovací Lenovo Rescue System pro obnovu systému. Tyto zálohy si budeme moci vypálit na DVD pomocí integrované mechaniky.
 
Zdroj: TZ Lenovo
reklama