reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo: levný 28" Ultra HD i model s Tegrou a Androidem

6.1.2014, Jan Vítek, aktualita
Lenovo: levný 28" Ultra HD i model s Tegrou a Androidem
Společnost Lenovo si připravila velký 28" monitor ThinkVision Pro2840m s vysokým rozlišením Ultra HD, vedle nějž se ukáže také verze, která se nesnaží zaujmout pouze rozlišením a velikostí, ale také výbavou zahrnující SoC NVIDIA Tegra a OS Android.
Lenovo ThinkVision Pro2840m je tedy 28palcový monitor s rozlišením Ultra HD, čili 3840 x 2160, jaký by si na svém stole dokázal s úsměvem představit nejeden uživatel. Výrobce jej přímo doporučuje pro CAD/CAM aplikace, což můžeme vzhledem k jeho specifikacím snadno akceptovat. Vybaven je totiž 10bitovým panelem, rozhraním DisplayPort + mini DisplayPort, hubem se třemi USB 3.0 a dvěma USB 2.0 a také dvěma 3W reproduktory. Samozřejmostí je pak stojan umožňující natočení, naklopení a nastavení výšky.





Vedle něj se představít také model ThinkVision 28, jejž lze označit za chytrý monitor, protože je vybaven čipem NVIDIA Tegra, na němž pracuje operační systém Android. Díky této výbavě se z monitoru může v okamžiku stát "zábavní centrum" čili prostě multimediální počítač, k němuž patří také desetibodová dotyková plocha.

Jedná se také o 28" panel s rozlišením Ultra HD a dále třemi porty HDMI, několika USB, audio a také DisplayPortem, RJ-45 pro Ethernet a také slotem microSD. Ten dokáže základní 2GB paměť rozšířit o dalších 32 GB. Půjde tedy o takový přerostlý desktopový tablet.

Co se týče cen, pak zajímavý je především ThinkVision Pro2840m, jenž se začne dodávat v dubnu za částku 799 USD. ThinkVision 28 přijde na trh až v červenci, a to za 1199 USD.

Zdroj: techPowerUp
reklama