reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo nabídne tenký 27" AiO s dotykovým displejem

4.6.2013, Jan Vítek, aktualita
Lenovo nabídne tenký 27" AiO s dotykovým displejem
Společnost Lenovo se pochlubila svým nejnovějším modelem počítače All in One, který dostal označení IdeaCentre A730 a výrobce o něm říká, že jde o nejtenčí model se 27" displejem. A je to celkem pochopitelné, když je zřejmé, že hardware...
Společnost Lenovo se pochlubila svým nejnovějším modelem počítače All in One, který dostal označení IdeaCentre A730 a výrobce o něm říká, že jde o nejtenčí model se 27" displejem. A je to celkem pochopitelné, když je zřejmé, že hardware je uložený především v podstavci, takže nahoře už může být jenom LCD monitor, ovšem je pravda, že ani podstavec není nijak přerostlý.





Počítač je vybaven OS Windows 8, takže je pochopitelné, že jeho monitor má dotykovou vrstvu. Na výběr přitom u A730 bude mezi displejem s rozlišením Quad HD (2560 x 1440) nebo Full HD (1920 x 1080), a to bez vyvýšeného rámu, abyste mohli snadno dělat dotyková gesta. Naklopení displeje je pak díky jednoduchému kloubu možné v úhlu -5° až 90°, ovšem kloub je také v základně, a díky němu můžeme displej sklopit dolů, až se svou spodní hranou opře o stůl, díky čemuž bude dotykové ovládání pohodlnější. Nicméně stejně jaksi nevím, v čem má být matlání prstem po obrazovce lepší než pohyb myší.

IdeaCentre A730 nabídne již čtvrtou generaci procesorů Intel Core i7, 8 GB DDR3 RAM a možnost využití samostatné grafiky NVIDIA GeForce GT 745M s vlastní 2 GB pamětí. Data budeme ukládat na hybridní HDD + SSD (SSHD) s kapacitou 1 TB + 8 GB a pak nechybí ani zabudovaná mechanika Blu-ray a integrované repro s Dolby Home Theatre v4.

Nakonec Lenovo uvedlo, že vedle tohoto počítače představuje také dotykové verze již starších notebooků IdeaPad Z400 touch a IdeaPad U310 touch v ceně od 15555 Kč, respektive 17777 Kč s DPH. IdeaCentre A730 ještě cenovku nedostal, ovšem ví se, že bude k dispozici od července.

Zdroj: TZ Lenovo
reklama