reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo si chystá 24" monitor s Thunderboltem 4 v dokovací stanici

9.9.2021, Jan Vítek, aktualita
Lenovo si chystá 24" monitor s Thunderboltem 4 v dokovací stanici
Společnost Lenovo představila monitor ThinkVision P27u-20, který má v jednom zařízení spojit přesné barvy, vysokou hustotu pixelů, dále zabudovaný KVM přepínač a také dokovací stanici založenou na moderním Thunderboltu 4. 
Lenovo ThinkVision P27u-20 tak vypadá především na pracovní náčiní určené zvláště těm, kteří s sebou obvykle nosí notebook a na místě mají k dispozici i stolní počítač, anebo prostě potřebují k jednomu monitoru zapojit dva počítače, k čemuž poslouží právě integrovaný KVM přepínač a také schopnosti dané rozhraním Thunderbolt 4. 
 
 
Vedle toho tento monitor slibuje velice přesné zobrazení barev a rovněž i vysokou hustotu pixelů, čili velice jemný rastr, a jako takový se tak má hodit i fotografům, či obecně pro zpracování grafiky. 
 
 
Mezi rozhraní se tu řadí dva HDMI plus jeden DisplayPort, dva USB 3.2 Gen 1 (plus další B coby vstup), síťový RJ-45 a také vstup i výstup rozhraní Thunderbolt 4. 
 
Použitý 27" panel nabízí 8bitové barvy + FRC a jedná se o IPS s rozlišením 3840 x 2160 (163 ppi) s maximálním jasem 400 nitů. Panel zvládne pokrýt 99,1 % barevného prostoru DCI-P3 a 99,5 % prostoru Adobe RGB a také nese certifikaci VESA DisplayHDR 400 a z továrny přichází již zkalibrovaný s přesností Delta E <1. Lenovo jako volitelné příslušenství nabídne zákazníkům také nasunovací stínění proti odrazům. 
 
A co zde zvládne Thunderbolt 4? Přes vstup dokáže nabídnout napojenému notebooku zpětně až 100 W napájení, takže pokud k monitoru připojíme Ethernet a přes USB i klávesnici a myš, postačí nám k notebooku samotnému zapojit jen jeden thunderboltový kabel a máme vystaráno. Přes TB4 výstup pak lze napojit další podporované zařízení, a to třeba i úložný HDD box, apod. 
 
Samozřejmostí tu je flexibilní stojan i s možností nastavení výšky plus pivot a nezapomnělo se na integrované reproduktory. ThinkVision P27u-20 se dostane do nabídky od letošního prosince s cenou 769 USD. 


reklama