reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo ThinkVision T24t: dotykový monitor s mimořádnou ergonomií a USB-C

23.3.2021, Jáchym Šlik, aktualita
Lenovo ThinkVision T24t: dotykový monitor s mimořádnou ergonomií a USB-C
Lenovo představilo nový monitor ThinkVision, který řeší problémy s nepohodlným dotykovým ovládáním. Uživatel si může velmi přesně nastavit polohu obrazovky. K dispozici je také připojení přes USB-C.
Dnes došlo k představení hromady novinek od Lenova, které cílí na vzdělávací sektor. Ke studentům i pedagogům zamíří nové chromebooky a notebooky s Windows, které jsou určeny pro použití ve školách, stejně jako pro online výuku. Spolu s nimi čínský výrobce oznámil také nový přírůstek mezi monitory, který by mohl být vhodný jako externí monitor právě pro vzdělávání. ThinkVision T24t-20 totiž kombinuje dotykové ovládání s mimořádnou ergonomií.
 
 
Na první pohled se jedná o další 23,8palcový monitor s rozlišením 1920 x 1080 pixelů (Full HD) a poměrem stran 16:9, ale díky několika funkcím může tato novinka najít řadu možností využití nejen při vzdělávání. Lenovo tvrdí, že je monitor vhodný také pro knihovny, hotelové recepce, obchodní centra a další.
 
Displej je vybaven 2 880 dotykovými senzory a lze jej ovládat až deseti prsty najednou. Jedná se o panel LCD s matným povrchem, podsvícením WLED a technologií IPS, která zajistí širší pozorovací úhly až 178 stupňů. Podle výrobce pokrývá 99 % barevného prostoru sRGB a dosahuje jasu až 300 nitů. Obnovovací frekvence se zastavila na 60 Hz. I v kategorii pracovních monitorů následuje Lenovo aktuální designové trendy, a tak jsou rámečky okolo obrazovky po třech stranách velmi úzké.
 
 
ThinkVision T24t-20 nabízí flexibilní možnosti instalace, neboť ergonomie je v případě dotykových monitorů mimořádně důležitá. Uživatel si tak může nastavit úhel obrazovky a posouvat ji nahoru a dolu, respektive dopředu a dozadu. Novinku lze tedy používat jako běžný monitor, ale také v téměř horizontální poloze, která je ideální pro dotykové ovládání. Kompatibilita se standardem VESA 100 x 100 mm potom otevírá další možnosti, jako je použití se stojany jiných výrobců nebo instalace na stěnu.
 
Monitor lze k ostatním zařízením připojit několika způsoby, ale rozhodně nejzajíměvjším z nich je rozhraní USB Type-C. Jediný kabel v tomto případě zajistí přenos video signálu i dotykové ovládání. Technologie Lenovo Smart Power navíc smartphonu, tabletu či notebooku zajistí také až 90W napájení, čímž z pracovního stolu pomůže odstranit další kabely. K dalším možnostem připojení patří HDMI, DisplayPort 1.2, USB Type-A nebo 3,5mm audio výstup.
 
 
Monitor je dodáván se softwarem ThinkColor, který umožňuje pohodlně upravit zobrazení. Získal také certifikace od TÜV Rheinland potvrzující nízkou úroveň modrého světla i celkovou šetrnost k lidskému zraku. Lenovo ThinkVision T24t-20 se dostane na trh ve 2. čtvrtletí 2021 za 459 dolarů, v přepočtu 10 100 Kč bez DPH.
 


reklama