reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo uvádí desktopy Legion Tower 5 a IdeaCentre Gaming 5 s AMD Ryzen

20.7.2020, Jáchym Šlik, aktualita
Lenovo uvádí desktopy Legion Tower 5 a IdeaCentre Gaming 5 s AMD Ryzen
Lenovo přidává do nabídky dva nové herní počítače, které využívají procesory od AMD. V nejvyšší konfiguraci lze získat až šestnáctijádrový Ryzen 9 3950X kombinovaný s výkonnou grafikou GeForce nebo Radeon.
Pokud při nákupu herního počítače preferujete pohodlí a sofistikovaný design před starostmi se sestavováním vlastního desktopu, můžete nyní vybírat i ze dvou žhavých novinek od Lenova. Čínský výrobce představil dva modely, ve kterých používá čerstvé procesory AMD Ryzen. Lenovo Legion Tower 5 cílí na náročnější hráče, kteří si chtějí své oblíbené tituly vychutnat ve 4K rozlišení. Komponenty se nachází ve 26litrové skříni s asymetrickým, ale přitom relativně elegantním designem – perforovaný povrch předního panelu je dále ozvláštněn modře podsvíceným logem série Legion. Žádné designové výstřelky jako na jiných herních strojích tedy nečekejte, což řada hráčů jistě ocení.
 
 
Legion Tower 5 používá v nejvyšší konfiguraci přetaktovatelný procesor AMD Ryzen 9 3950X s 16 jádry, 32 vlákny a turbo frekvencí 4,2 GHz. K tomu se přidává grafická karta Nvidia GeForce RTX 2070 Super s 8GB pamětí GDDR6, i když příznivci „červeného týmu“ možná upřednostní spíše AMD Radeon RX 5700 XT disponující stejnou kapacitou paměti. Nouze nebude ani o úložiště, neboť počítač lze osadit až dvěma 1TB PCIe SSD a dvěma 2TB 3,5palcovými HDD. Nesmí chybět až 128GB operační paměť DDR4 (3200MHz) a 150W chlazení pomocí ventilátorů, které rozvádějí vzduch uvnitř skříně. Alternativně lze zvolit také 200W vodní chlazení. Pokud se rádi kocháte pohledem na komponenty, nabízí se možnost připlatit si za průhledný boční panel.
 
 
Lenovo IdeaCentre Gaming 5 přichází v nové verzi s inovovaným designem, který působí mírně futuristicky. Částečně modrá skříň (výrobce toto barevné provedení označuje jako Chameleon Blue) přidává decentní podsvícení ve stejné barvě. Designové změny se odehrály také uvnitř a díky vylepšenému systému chlazení by měl počítač udržovat rozumnou teplotu komponentů při nižší hlučnosti ventilátorů. IdeaCentre Gaming 5 využívá nanejvýš osmijádrový procesor AMD Ryzen 7 3700X s turbo frekvencí 4,4 GHz, zatímco v případě grafické karty představuje vrchol nabídky Nvidia GeForce RTX 2060.
 
Jelikož se jedná o mainstreamový herní desktop, nelze čekat ani žádné zázraky při výběru dalších parametrů. K dispozici je maximálně 32GB operační paměť DDR4 a několik variant úložišť až po 1TB PCIe SSD. Výrobce slibuje také solidní kvalitu zvuku s podporou Dolby Audio. A jak to bude s dostupností a cenami? Legion Tower 5 se bude prodávat za cenu od 999 eur (26 600 Kč), zatímco IdeaCentre Gaming 5 ponese cenovku 799 eur (21 300 Kč) v nejnižší konfiguraci. Prodej obou desktopových novinek bude na evropských trzích zahájen v září 2020.
 


reklama