reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo zdarma nabídne McAfee pro své počítače s adwarem

28.2.2015, Jan Pánek, aktualita
Lenovo zdarma nabídne McAfee pro své počítače s adwarem
Pro nedávnou aféru Lenova, kdy se v základním software objevil adware Superfish, je v dnešní době již připraveno konstruktivní řešení. Lenovo pro postižené počítače nabídne zdarma antivirus McAfee na půl roku.
Tato oprava je oficiální, takže je zřejmé, že placená verze antiviru McAfee problém dokáže zcela vyřešit. Pro uživatele, kteří mají program již předplacený, Lenovo nabízí půlroční prodloužení předplatného. Tímto se Lenovo zase hodlá dostat do pozice špičkového prodejce čistých a bezpečných počítačů.

Je pravda, že touto aférou si Lenovo, největší současný výrobce počítačů, hodně poškodilo reputaci. Na druhou stranu se škodlivý software vůbec neobjevil na smartphonech, tabletech nebo ThinkPadech. Dále instalace adwaru byla uskutečňována jen mezi zářím a prosincem loňského roku.





Je poměrně zajímavé, že původním záměrem programu Superfish bylo zlepšení uživatelské zkušenosti se zařízeními od Lenova. Bohužel zároveň otevřel bezpečnostní trhlinu. Společnost ale zdráhala přijmout zodpovědnost za instalaci škodlivého software, tvrdila, že nepředstavuje bezpečnostní riziko. Naštěstí teď uznala, že zde je problém, a hodlá jej řešit.

Lenovo se dále zavazuje, že eliminuje výskyt adwaru a bloatwaru, zbytečného softwaru, z jeho zařízení. Také začne poskytovat informace ohledně všeho softwaru, který je předinstalován na jeho počítačích. Což bude v konečném důsledku pro koncového uživatele jen dobře.

Zdroj: www.eweek.com
reklama