reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG 38WN95C-W: 38" širokoúhlý a dobře vybavený Nano IPS

5.6.2020, Jan Vítek, aktualita
LG 38WN95C-W: 38" širokoúhlý a dobře vybavený Nano IPS
Společnost LG zařazuje do své nabídky 38palcový herní monitor 38WN95C-W, který za oficiální cenu 1600 USD nabídne zajímavé vlastnosti. Můžeme jej označit za rychlý panel, který slibuje navíc i kvalitní zobrazení. 
Už dle samotné ceny bude LG 38WN95C-W očividně určen pro náročnější uživatele, i když do té nejlepší monitorové smetánky ještě nespadá. Máme tu 38palcový ultraširokoúhlý monitor s rozlišením QHD+ na panelu Nano IPS, čili konkrétně 3840 x 1600 obrazových bodů. 
 
 
S takovým rozlišením bude zapotřebí velice slušně výkonná sestava, abychom rozběhali i moderní hry na obnovovací frekvenci až 144 Hz, kterou tento monitor nabízí. Vedle ní také dosahuje odezvy až 1 ms GtG a k tomu jeho panel a antireflexním 3H povrchem dokáže z 98 procent pokrýt barevný prostor DCI-P3 a nabízí i VESA DisplayHDR 600. Synchronizace je pak zajištěna pomocí Adaptive-Sync s podporou technologií FreeSync / G-Sync. V případě technologie firmy NVIDIA to tak pochopitelně je pouze G-Sync Compatible. 
 
 
Veškerá vstupní rozhraní se nachází vedle napojení stojanu monitoru a ať už jej napojíme pomocí DisplayPortu či Thunderboltu 3, obě umožní synchronizaci až na 144 Hz. Krom toho tu máme také HDMI a audio využívající dva 5W reproduktory plus hub s USB 3.2 Gen 1 (čili prostě USB 3.0). Stojan pak lze nahradit pomocí VESA držáku 100 x 100. 
 
 
Veškeré specifikace naleznete na stránkách výrobce, který by se už měl chystat dopravit svůj 38WN95C-W na evropské trhy. Od kdy by se ale tento monitor měl začít prodávat, to se nedozvíme, prý "brzy". 


reklama