reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG Chromebase: hlásí se první AiO s Chrome OS

18.12.2013, Jan Vítek, aktualita
LG Chromebase: hlásí se první AiO s Chrome OS
Přenosné počítače s operačním systémem Chrome OS jsou dobře známé, ovšem nyní se objevil první stolní počítač typu All-in-One, který je tímto systémem vybaven. Jedná se o Chromebase od společnosi LG Electronics. Co nám tedy nabídne?
Na svět se tedy dostalo první All in One PC s operačním systémem Chrome OS, takže Microsoft už nejspíše začal vymýšlet novou reklamu, v níž se bude do tohoto počítače strefovat. Však desktopové počítače jsou jeho výsostné území, které mu nyní narušuje Google, respektive LG Chrombase se systémem této firmy.





LG Chromebase bude k vidění na CES 2014, čili již přibližně za dva týdny, ovšem už nyní jsou známy jeho specifikace. Jedná se konkrétně o model 22CV241, u nějž jeho výrobce vyzdvihuje minimalistický design, který má podtrhnout celkovou jednoduchost a nenáročnost na údržbu. Získáme samozřejmě přístup ke všemožným službám a aplikacím firmy Google, jaké známe ze světa Internetu a mobilních zařízení.





Firma LG svůj nový počítač označuje za budoucnost desktopů, které jsou určeny pro domácnosti, ale také školy, hotely, call centra a prostě podnikové využití. Ponechme stranou otázku, zda si takovou budoucnost vůbec přejeme a zaměřme se raději na specifikace samotného Chromebase.

Nejvíce patrná je na něm 21,5" obrazovka IPS s rozlišením Full HD, pod níž se ukrývá procesor Intel Celeron aktuální generace, 2GB operační paměti, 16GB iSSD a dále dostanem rozhraní HDMI (vstup), USB 2.0 v počtu tří portů, jeden USB 3.0 a Ethernet. Je tedy zřejmé, že hardwarově jde o low-end, tedy kromě technologie obrazovky. Součástí počítače je také přední HD webkamera s mikrofonem, 5W reproduktory a v příslušenství se nachází klávesnice, myš a jistý systém pro správu kabeláže.

Až někdy příště se dozvíme, jakou cenu LG nasadí a kdy tento počítač vypustí na trh.

Zdroj: Hexus.net
reklama