reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG chystá nová LCD UltraFine s rozlišením 5K

30.10.2016, Jan Vítek, aktualita
LG chystá nová LCD UltraFine s rozlišením 5K
Společnost LG se spojila s Applem, který si od ní nechá vyrábět LCD monitory, což je oblast, již dříve zvládal sám. Nyní se tedy spolehne na firmu LG a od ní si slibuje modely UltraFine s rozlišením až 5K.
Outsourcing ve firmě Apple potkal také třídu samostatných LCD monitorů, které lze využít třeba pro desktopovou řadu počítačů Mac Pro. LG pro ni dodá novou řadu displejů s označením UltraFine, jež nabídnou panely typu IPS se širokým gamutem a rozlišením 4K a 5K. To znamená konkrétně rozlišení 3840 x 2160 a 5120 x 2880. Očekávat můžeme ceny 1300 USD za modely s vyšším rozlišením a 700 USD za monitory s nižším.




ilustrační obrázek


Obě varianty použijí displej typu IPS s gamutem P3 a budou vybaveny rozhraním Thunderbolt 3 a několika porty USB typu C. Je tak zřejmé, že půjde monitory určené i pro novou řadu notebooků MacBook Pro, jež využijí až čtyři porty USB s rozhraním Thunderbolt 3 (DisplayPort či HDMI budeme asi hledat marně), na než budeme moci navěsit displeje. Takový 15" MacBook Pro může najednou nakrmit i dva monitory s rozlišením 5K, což už dává dohromady velice slušnou pracovní plochu. Však rozlišení 5K představuje o 77 procent více pixelů než 4K.

Pomocí nových monitorů budeme moci udržovat mobilní počítač napájený a nabíjet jej, neboť přes datový kabel může protékat také 85 W. Předpokládat můžeme, že nové monitory od LG budou moci pracovat i s jinými počítači vybavenými rozhraním Thunderbolt 3 a pokud ne, jistě se objeví varianty, které to umožní.

Oba nové produkty s dosud neupřesněnou úhlopříčkou (či úhlopříčkami) mají dle KitGuru přijít na trh již v prosinci.

Zdroj: KitGuru
reklama