reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG na CES: širokoúhlý a zahnutý herní monitor a FreeSync

31.12.2014, Jan Vítek, aktualita
LG na CES: širokoúhlý a zahnutý herní monitor a FreeSync
Vypadá to, že jedním z hlavních tématů CES 2015 budou monitory, které nabídnou buď zahnutý displej, nebo FreeSync. LG si ale chystá pochopitelně více novinek, a to přinejmenším čtyři nové zajímavé monitory.
Co se týče nových LCD monitorů, pak se na začátku příštího roku v podání firmy LG setkáme přinejmenším se čtyřmi novinkami, z nichž hned tři nabídnou širokoúhlou obrazovku s poměrem stran 21:9 a čtvtrý pak filmové rozlišení 4K2K, a to konkrétně 4096 x 2160.





První novinkou je LG UltraWide Gaming Monitor (34UM67), což je 34" herní speciál s poměrem stran 21:9 a podporou technologie AMD FreeSync slibující plynulý obraz bez roztrhaných snímků a lagu. Výrobce mluví především o širokém úhlu pohledu (FOV - Field of View), jenž dokáže částečně nahradit vícemonitorovou sestavu. Daná hra ale musí takový poměr stran podporovat a umožnit nastavení příslušného rozlišení, což je případ třeba Battlefield 4, World of Warcraft nebo ArcheAge. Zpráva nám neprozradila žádné technické podrobnosti o tomto modelu, takže se nedozvíme ani jeho rozlišení, ale to by mělo být nejspíše stejné jako u následujícího stejně velkého modelu.

Tím je LG UltraWide Monitor (34UC97) s rozlišením 3440 x 1440. Už se nezaměřuje na hráče, ale na vážnou práci a profesionály. Těm nabídne panel typu IPS s pozorovacími úhly 178° v obou směrech a pokrytí barevného prostoru sRGB z 99 procent. LG už nechal tento monitor testovat v TÜV Rheinland a Interteku, kde se ověřovala schopnost přesného zobrazení barev, pozorovací úhly a právě i pokrytí prostoru sRGB, na což má 34UC97 certifikaci. Zvláště uživatelé počítačů Mac pak ocení rozhraní Thunderbolt 2.





LG Curved UltraWide Multi-Display (34UC87M) je už zahnutý a určen je pro pracovníky, kteří potřebují mít před sebou velkou plochu a neustálý přehled. Nemusí se tak omezovat pouze na 34" obrazovku jednoho monitoru, ale mohou si snadno sestavit třeba čtyři monitory, které vytvoří téměř jednolitou zahnutou zobrazovací plochu. Technické podrobnosti se nedozvíme ani zde.

Nakonec je tu Digital Cinema 4K Monitor (Model 31MU97), jehož označení napovídá, že jde o monitor pro filmové nadšence. Ti se budou moci těšit z rozlišení 4K2K, čili plných 4096 x 2160, zatímco ostatní monitory s rozlišením 4K (Ultra HD) mají spíše 3840 x 2160. Tento monitor je ale také schopen pokrýt barevný prostor Adobe RGB, a to z 99,5 %, takže se bude hodit i pro práci. Více se ale o těchto novinkách dozvíme až po odstartování CES 2015 v příštím týdnu.

Zdroj: techPowerUp
reklama