reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG na MWC: VR headset, 360° kamera a robot pro chlupáče

22.2.2016, Jan Vítek, aktualita
LG na MWC: VR headset, 360° kamera a robot pro chlupáče
Společnost LG na Mobile World Congress nepředstavila pouze nové telefony, ale také řadu jiných zařízení, která jsou určeny pro domácnost a zábavu. LG je souhrně řadí do skupiny "LG Playground", což vystihuje jejich základní podstatu věci.
Od LG si tak budeme moci pořídit také headset virtuální reality, 360stupňovou kameru a také IP kameru v podobě kulatého robota, jehož prostřednictvím budete moci třeba zkontrolovat svého kočičáka a trošku si s ním na dálku pohrát. Pak ještě můžeme krátce zmínit dva nové audio headsety.





LG 360 VR je prý kvalitnější a lépe vybavená verze známého papírového headsetu Google Cardboard, s nímž ovšem má společného pouze to, že lze využít stejné aplikace a obsah. Je tedy také určen pro využití s mobilními telefony, teda přesněji a bohužel jen s jedním modelem, jímž je nový LG G5. Výhodou headsetu je jeho nízká celková hmotnost (118 g), díky níž nám postačí jen prosté nožičky jako u brýlí. Už z tohoto údaje je zřejmé, že tento telefon nebudeme vkládat přímo do headsetu, ale pouze jej připojíme pomocí speciálního kabelu. LG 360 VR je tak vybaven vlastním displejem, který má mít rozlišení 639 ppi a uživatel bude mít pocit, že se kouká na 130" (330 cm) obrazovku ze vzdálenosti dvou metrů.





Obsah pro tento headset si můžeme vytvořit i sami pomocí LG 360 CAM, malé kamerky do ruky vybavené párem 3megapixelových širokoúhlých kamer (200°), jež tak mohou sledovat celé okolí ve 360° rozsahu. Natáčí v rozlišení Full HD s 5.1kanálovým zvukem s využitím třech mikrofonů. Dálle tu máme 1200mAh baterii a 4 GB interní paměti rozšiřitelné pomocí karet micro SD. A opět je tu slíbena kompatibilita s telefonem G5, což je logické, neboť ten je vyžadován pro použití s LG 360 VR. Výrobce také říká, že výstup kamery je kompatibilní se službami Google Street View a YouTube360.





LG Rolling Bot je takový malý domácí šmírák, který se může sám kutálet doma a pořizovat fotografie a videa svou 8Mpix kamerou. Můžeme jej využít pro monitoring domácnosti a dohled nad zvířectvem, ale také jako dálkový ovladač pro kompatibilní domácí spotřebiče. Jedná se o zařízení propojené s ethernetovou sítí, které tak funguje jako mobilní IP kamera.





LG Smart Controller může zase posloužit jako ovladač pro drony různých značek a modelů, z nichž pak lze videa posílat přímo do telefonu LG G5. Nakonec tu jsou nové headsety, a to LG TONE Platinum s Bluetooth (aptX HDcodec) s bezztrátovým přenosem 24bitového audia a pak tu jsou H3 od B&O PLAY určeny pro mobilní telefony.



Zdroj: Hexus.net

reklama