reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG odhalí první zahnuté LCD s poměrem 21:9

18.8.2014, Jan Vítek, aktualita
LG odhalí první zahnuté LCD s poměrem 21:9
LG Electronics svou novinku označuje jako IPS 21:9 Curved UltraWide Monitor, konktétně tedy model 34UC97, z čehož můžeme vyčíst, že půjde o panel typu IPS s úhlopříčkou 34 palců. To však není vše, co si pro nás chystá.
LG Electronics si na IFA 2014 do Berlína (5. až 10. září) chystá celkem tři novinky, mezi nimiž má být ale nejvíce viditelný právě zahnutý IPS 21:9 Curved UltraWide Monitor - 34UC97. Ten je určen jako náhrada vícemonitorových sestav, v jejichž případě si můžeme panely nastavit tak, abychom na jejich obrazovky nekoukali z úhlu. V tomto případě to zajistí zahnutá obrazovka s úhlopříčkou 34" a rozlišením 3440 x 1440. Bude určitě zajímavé se na vlastní oči přesvědčit, jaké to je sedět před takovým monitorem, takže za necelé tři týdny budete mít tu možnost.





LG 34UC97 s rozlišením Quad HD je dle výrobce určen především pro úpravu fotografií a filmového materiálu, přičemž zahrnuta je zde i podpora rozhraní Thunderbolt 2, která umožní sériově zapojit více monitorů. Krom toho tu je také MAXX AUDIO a 7W stereo reproduktory.

Další novinkou bude Digital Cinema 4K Monitor (model 31MU97) s 31palcovou obrazovkou s rozlišením 4096 x 2160, čili 4K. Z jeho označení je zřejmé, že jde o monitor určený především pro zpracování videa ve vysokém rozlišení. Založen je také na panelu typu IPS, na němž je schopen pokrýt 99 % barevného prostoru Adobe RGB, přičemž je připraven pro hardwarovou kalibraci barev, a to s pomocí softwaru True Color Pro od LG.

Třetí novinka je určena pro hráče a jde o Gaming Monitor (model 24GM77). Ten má dle označení 24" obrazovku s obnovovací frekvencí 144 Hz a odezvou 1 ms, takže je celkem jasné, že půjde o typ TN a nejspíše o rozlišení Full HD, ovšem o tom LG ve zprávě nemluví. Ovšem právě proto, že se LG o typu panelu a rozlišení nezmiňuje, můžeme uvažovat právě o těchto vlastnostech. Zajímavé pak je, že se zde uplatní firemní technologie pro synchronizaci obrazu a snížení input lagu, čili zpoždění obrazu. Dnes se v souvislosti s tím mluví především o technologii NVIDIA G-Sync, ovšem v tomto případě jde o LG Dynamic Action Sync (DAS), o níž však toho není více známo. Pak tu je také Black Stabilizer pro vyvážené zobrazení tmavých odstínů a Game Mode se třemi přednastavenými režimy, jež si budeme volit v závislosti na herním žánru.

Zdroj: techPowerUp
reklama