reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG představuje 32" Ultra HD OLED monitor

13.1.2021, Jan Vítek, aktualita
LG představuje 32" Ultra HD OLED monitor
Společnost LG si připravuje produkt, který by jistě všichni z nás měli rádi na stole a kdo říká, že ne, ten jistojistě lže. Jedná se o velký monitor s panelem typu OLED, a to konkrétně UltraFine 32EP950. 
LG UltraFine 32EP950 tak bude určen pro ty největší nadšence, kteří nebudou váhat sáhnout hluboko do své kapsy, neboť už jen základní údaje hovořící o 32palcovém OLED s rozlišením Ultra HD křičí do světa, že půjde o velice drahý produkt. A vůbec se nemůžeme divit, že se o ceně zatím nedočteme a k dispozici zatím nejsou ani kompletní specifikace.
 
 
LG zatím nenabízí ani detailní snímky, ale tato novinka je velice dobře vidět v následujícím videu, které ukazuje základní specifikace. 
 
 
Jde ale samozřejmě především o technologii OLED, jejíž výhody tkví v tom, že samotné pixely a subpixely jsou tvořeny malinkými světelnými diodami. Čili takový monitor nepotřebuje žádné podsvícení, takže tu nehrozí žádné nechtěné úniky světla přes okraje  a podobně a díky tomu tento monitor umí nabídnout i velice vysoký nativní kontrast. Problémy nebude mít ani s pozorovacími úhly a očekávat můžeme také velice kvalitní podání barev. 
 
LG UltraFine 32EP950 má přesněji 31,5" displej s 3840 x 2160 obrazovými body (16:9) a nativním kontrastem 1.000.000:1. Dokáže také pokrýt 99% barevného prostoru DCI-P3 díky svému 10bitovému zpracování barev (žádný FRC) a má certifikaci VESA DisplayHDR 400 True Black. 
 
Je pochopitelné, že takový produkt bude určen spíše na stůl profesionálům pracujícím s obrazem a těm se může velice hodit vestavěný KVM přepínač, díky němuž bude možné připojit dvě sestavy a ovládat je jednou sadou periferií. K tomu tu máme 2x DisplayPort, 1x HDMI a 3x USB (verze nebyly zmíněny) a vedle toho je tu i podpora napájení notebooku pomocí USB C s až 90 W. 
 
My můžeme doufat jen v to, že monitory OLED se už opravdu začnou rozšiřovat v nabídce firem a že budou za několik let mnohem dostupnější. 


reklama