reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG slibuje 32" LCD se 4K a HDR

15.12.2016, Jan Vítek, aktualita
LG slibuje 32" LCD se 4K a HDR
Očekává se, že v příštím roce by měly ve větším počtu nastoupit monitory s podporou HDR. Zaměří se na ně jistě společnost LG, která chce už na CES 2017 představit vlajkový model LG 32UD99 a pak je tu ještě LG 34UM79M a LG 34UC99.
LG se již předem snaží poukázat na své novinky, které chce vypustit na trh již brzy. Jde především o model LG 32UD99, což je 32palcový monitor s rozlišením Ultra HD / 4K a podporou standardu HDR10. Dokáže z 95 procent pokrýt barevný prostor DCI-P3.





LG 32UD99 má dle svého výrobce zvýšit produktivitu i poskytnout lepší zážitky z hraní, takže se má hodit pro práci i zábavu. LG říká, že rozdíl v obrazu vylepšeném o HDR ihned poznají i běžní uživatelé. To zajistí jednak vyšší jas, vyšší kontrast a také širší barevný gamut v porovnání s "tradičními displeji typu IPS". Vedle toho všeho si pro nás tento monitor připraví také rozhraní USB s konektorem typu C, ozvučení s výraznými basy a tenký stojan LG ArcLine.

LG 34UM79M je už 34" model označený jako UltraWide Mobile+ Monitor. Bude mít totiž jednak širokoúhlou obrazovku (nejspíše 21:9) a také podporu Chromecast (na fotografii je vidět vpravo). Díky tomu budeme moci z telefonu posílat obsah jednoduše přímo na jeho displej. A že jde o širokoúhlý monitor, nepřekvapí podpora funkcí Picture in Picture a především Picture by Picture zobrazující obsah dvou zdrojů signálu najednou. Pak tu je také aplikace LG Mobile+ Monitor pro nastavení monitoru, a to bezdrátově z mobilního zařízení, přičemž LG Dual Controller Plus umožní z jedné sady klávesnice a myši přes monitor ovládat jak PC, tak tablet/telefon.

LG 34UC99 je poslední novinka, a to opět 34" LCD s poměrem stran 21:9, který jako herní model nabídne podporu technologie AMD FreeSync, 1ms Motion Blur Reduction, Dynamic Action Sync, Black Stabilizer, atd. Na CES 2017 chce LG od 5. do 8. ledna ukazovat také nové 27" monitory UltraFine s rozlišením 5K a 21,5" se 4K.

Zdroj: Hexus.net
reklama