reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG uvádí masku s ventilátory na baterky: PuriCare Wearable Air Purifier

29.8.2020, Milan Šurkala, aktualita
LG uvádí masku s ventilátory na baterky: PuriCare Wearable Air Purifier
Na obličejové masky si v dnešní době zvyká celý svět. Společnost LG bude mít také svou masku, PuriCare Wearable Air Purifier. Ta bude mít filtry a dva ventilátory na akumulátor usnadňující dýchání.
Dnešní koronavirová pandemie si žádá nošení obličejových masek po celém světě, na které si všichni pomalu zvykáme. Ty se ale využívaly v mnoha případech i předtím. Pokud vám vadí čistota vzduchu a chcete snížit rizika některých infekcí, bude pro vás mít společnost LG řešení v podobě masky PuriCare Wearable Air Purifier. Ta je určena pro odstraňování nečistot ze vzduchu, nicméně i tak zde máme UV-LED světla, která mají za úkol zabíjet i nežádoucí mikroorganismy. O čištění vzduchu se zde budou starat dva standardní H13 HEPA filtry, které společnost používá i v jiných produktech pro čištění vzduchu v domácnosti.
 
LG PuriCare Wearable Air Purifier
 
Zajímavostí této masky je ale především to, že má lidem usnadňovat dýchání. Vybavena je totiž dvěma ventilátory se snímačem dýchání (Respiratory Sensor), které pomáhají usměrňovat vzduch. Při dýchání tak foukají směrem dovnitř, při vydechování naopak ven. Tyto ventilátory si berou energii z akumulátoru s kapacitou 820 mAh, který má vydržet na 8 hodin provozu v úsporném režimu a 2 hodiny ve vysokovýkonném. Maska dokáže spolupracovat s mobilní aplikací pro Android a iOS, kdy formou upozornění informuje uživatele o tom, že je potřeba vyměnit filtry. Novinka bude prezentována na IFA 2020.
 
LG PuriCare Wearable Air Purifier
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama