reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG uvádí nové monitory s panely IPS

24.6.2013, Jan Vítek, aktualita
LG uvádí nové monitory s panely IPS
Společnost LG Electronics uvádí na náš trh nové řady monitorů, které mají společného to, že jsou založeny na technologii IPS. Jedná se o monitory LG UltraWide, LG ColorPrime a LG Touch 10 slibující kvalitní obraz, živé barvy a různými speciálními...
Společnost LG Electronics uvádí na náš trh nové řady monitorů, které mají společného to, že jsou založeny na technologii IPS. Jedná se o monitory LG UltraWide, LG ColorPrime a LG Touch 10 slibující kvalitní obraz, živé barvy a různými speciálními funkcemi. Na trhu jsou od poloviny tohoto měsíce.





LG UltraWide 29EA93 nabídne na své 29" obrazovce poměr stran 21:9 a hodí se především pro zobrazení více ploch najednou. Využívá tak funkci 4-Screen Split, díky níž můžeme nechat obrazovku rozdělit až na čtyři samostatné oddíly, v nichž můžeme nechat zobrazit vybrané aplikace, aniž bychom museli řešit změnu velikosti jejich okna. Pak tuje také funkce Dual-link Up pro propojení monitorů se dvěma zařízeními současně.

Vedle toho má tento monitor 100% pokrytí barevného prostoru sRGB, možnost kalibrace barev a to vše za doporučenou cenu 13900 Kč s daní.





LG Touch 10, čili model 23ET83, je se svými 23 palci určen především pro systém Windows 8 a dotykové ovládání s využitím až 10 prstů najednou. LG jej tak doporučuje pro různé dotykové aplikace, jako například virtuální piáno a podobně nebo také pro vzdělávací účely. Doporučená cena je 10300 Kč s daní.





ColorPrime 27EA83 slibuje přesné zobrazení barev, a tak má být vhodný pro fotografy, grafiky, filmaře a jiné profesionály. Jim nabídne rozlišení 2560 x 1440, 100% pokrytí prostoru sRGB, funkci pivot a další kvality, za něž si vysloužil ocenění „Nejlepší fotografický monitor“ roku 2013 od asociace TIPA. Tento model bude v obchodech dostupný teprve od července za doporučených 13000 Kč, také s daní.
 
Zdroj: TZ LG Electronics
reklama