reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG.Philips má první barevný elektronický papír formátu A4

15.5.2007, Milan Šurkala, aktualita
LG.Philips má první barevný elektronický papír formátu A4
Společnost LG.Philips představila první flexibilní barevný elektronický papír s úhlopříčkou 14,1", tedy asi velikosti papíru formátu A4. Přitom přesně před rokem představila elektronický papír téže velikosti, ale pouze černobílý. V říjnu...
Společnost LG.Philips představila první flexibilní barevný elektronický papír s úhlopříčkou 14,1", tedy asi velikosti papíru formátu A4. Přitom přesně před rokem představila elektronický papír téže velikosti, ale pouze černobílý. V říjnu 2005 pak první flexibilní 10,1" elektronický papír. Tento dokáže zobrazit až 4096 barev.



Pozorovací úhly činí plných 180° a obraz je k dispozici i při ohýbání displeje. Stejně jako černobílá verze, i tato používá kovovou fólii místo skla, což umožňuje ohýbání a navrácení do původního tvaru. Na plastovém substrátu jsou barevné filtry dovolující zobrazení barevného obrazu.

Díky vlastním pokročilým technologiím bylo dosaženo vysoké kvality displeje, kde byly minimalizovány deformace panelu a zvýšena odolnost struktury obvodů proti změnám působením vysokých teplot. Displeje jsou energeticky velmi úsporné, neboť spotřebovávají energii pouze při změnách obrazu. Tloušťka nedosahuje ani 300 mikrometrů.

Zdroj: www.digitimes.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama