reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lian Li PC-18: middletower ze staré školy

16.10.2015, Jan Vítek, aktualita
Lian Li PC-18: middletower ze staré školy
Lian Li si připravila počítačovou skříň PC-18 a říká, že se díky ní vrací ke svému klasickému minimalismu, kterým je tato firma pověstná. Co to tedy v případě této skříně znamená, na to se hned mrkneme.
Lian Li PC-18 je tedy celohliníkový middletower určený pro běžné sestavy založené na deskách ATX. Jako obvykle bude skříň k dispozici ve dvou verzích, přičemž první bude mít černé a druhá stříbrné zbarvení a dle výrobce jde o model, do nějž můžeme vměstnat "výkonné vzduchové i vodní chlazení". Nejde přitom o přerostlý middletower, však jeho rozměry jsou 452 x 210 x 490 mm (V x Š x H) s hmotností kolem 5 kg.





V přední části skříně máme ventilátorové průduchy a dvě pozice pro 5,25" zařízení, přičemž nahoře jsou pod malým krycím panýlkem dva porty USB 3.0 plus dva audio a také vypínač plus jeden 140mm ventilátorový výdech. Na první pohled to také vypadá, že bočnici je zasazeno menší plexi, ovšem ve skutečnosti jde o prachový filtr před pozicí pro velký radiátor vodního chlazení, který může mít až tři 120mm ventilátory. Proto ten divný protáhlý tvar se dvěma přepážkami.





Čím si tedy tato skříň zaslouží své zařazení do "staré školy" firmy Lian Li? Evidentně je to především díky své pozici napájecího zdroje, který se nachází nad základní deskou. Zbytek interiéru je velice prostý a skutečně nenabízí zbytečný prostor navíc, a to ani pro zadní ventilátor. Ten by se totiž na své místo nevešel, tedy po instalaci 360mm radiátoru do boku skříně, a tak výrobce vzadu ani nevytvořil žádnou pozici. Skutečně tedy počítá s tím, že tuto skříň si koupí uživatel, který opravdu využije vodní chladič. Lian Li také potvrzuje, že tato skříň je dělaná tak, aby přísun čerstvého vzduchu do skříně pomocí ventilátorů jednoznačně převažoval před jeho odvětráváním. Však dovnitř budou také foukat dva přední 140mm ventilátory a přidá se k nim také stejně velký vrchní kousek.





Uvnitř pak máme šachtu pro tři pevné disky plus jedno SSD, které budeme moci montovat bez pomocí nástrojů. A pokud tuto šachtu odstraníme, pak budeme moci nainstalovat dva pevné disky nebo disk a SSD vertikálně přímo vedle základní desky, díky čemuž bude dovnitř lépe proudit vzduch od předních ventilátorů.

Do PC-18 můžeme vměstnat maximálně 160 mm vysoký procesorový chladič a 285 mm dlouhé karty a pokud odstraníme HDD šachtu, mohou mít až 410 mm. Záslepek je standardních sedm. Skříň bude k dispozici na začátku listopadu s cenou 120 liber, tedy asi 4400 Kč.

Zdroj: Hexus.net
reklama