reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lian Li PC-B16 a A61: modulární Middle Towery

18.6.2014, Jan Vítek, aktualita
Lian Li PC-B16 a A61: modulární Middle Towery
Společnost Lian Li je v poslední době hodně aktivní a nyní přichází na trh se dvěma novými počítačovými skříněmi typu Middle Tower. Jde o PC-B16 a PC-A61 slibující modularitu a možnost přizpůsobení, přičemž B16 nabídne také tichý provoz.
Lian Li PC-B16 a PC-A61 se tedy zařadí do velké rodiny hliníkových počítačových skříní od tohoto výrobce, přičemž na pohled jde o spíše jednoduché modely typu Middle Tower. Oba ale mají nabídnout modulární 5,25" šachtu a odnímatelné diskové šachty, přičemž jejich interiér má být v podstatě totožný. Model PC-B16 ale má nabídnout tichý provoz, což na první pohled znamená pouze to, že je vybaven uzavíratelnými a uzamykatelnými předními dvířky. Nabídne ale také pěnovým materiálem vyložené bočnice, dvířka a vrchní panel. PC-A61 má klasický přední panel, na němž můžeme vidět čtyři záslepky 5,25" pozic, z nichž jedna je tzv. stealth. Není ji tedy třeba dávat pryč, stačí mechaniku schovat pod ni, díky čemuž zůstane vzhled skříně nenarušen.



Lian Li PC-A61


Lian Li PC-B16 má díky mohutnějšímu přednímu panelu o něco větší objem, a to 59,7 litrů oproti 57,5 litrům u skříně PC-A61. Jinak ale mají obě skříně stejnou vrchní část, kde můžeme vidět výdech ventilátorů a také kryté vrchní porty ve složení čtyř USB 3.0 a dvou audio. PC-B16 má rozměry 230 x 490 x 530 mm (Š x V x H) a hmotnost 6,3 kg, zatímco PC-A61 má rozměry 230 x 490 x 510 mm a hmotnost 6,5 kg.



Lian Li PC-B16


Interiér obou skříní nabídne odnímatelnou mechanikovou šachtu, jejíž prostor pak budeme moci využít dle libosti a to samé platí pro šest individuálních diskových šuplíků, což je u skříní Lian Li ne už tak horká novinka, která se zanedlouho stačila mezi modely této firmy značně rozšířit. Už tu tedy nemáme velké souvislé klece, které by blokovaly proud vzduchu od předních ventilátorů, ale daleko flexibilnější a chytřejší řešení. Krom čtyř 5,25" a šesti 3,5" či 2,5" zařízení tu máme ještě jednu 2,5" pozici na zadní straně traye základní desky.





Do obou skříní se vejdou 170 mm vysoké procesorové chladiče, grafické karty o délce až 420 mm (to pochopitelně bez překážejících diskových šuplíků) a zdroj může mít na hloubku až 280 mm. Mezi trayem a pravou bočnicí pak máme velkorysé 3 cm prostoru pro kabeláž a případné 2,5" SSD.

Pak samozřejmě nechybí možnost instalovat integrované vodní chladiče. Nahoře máme prostor pro 240/280mm radiátor s celkovou tloušťkou až 60 mm. Vepředu je pak místo pro 240mm radiátor.

Lian Li PC-B16 a PC-A61 už jsou k nalezení v nabídkách našich obchodů. Ceny (viz odkazy) však nejsou nízké a poměrně značně se liší, ovšem za to může spíše to, že některé verze A61 nabídnou boční okno. Za to si případně připlatíme kolem 1300 Kč, což snad ani nebudeme komentovat.
 


reklama