reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lian Li PC-O12: netradiční middle tower

19.5.2017, Jan Vítek, aktualita
Lian Li PC-O12: netradiční middle tower
Společnost Lian Li neúnavně vysílá na trh nové a nové skříně, mezi něž se zařadil také model PC-O12 kombinující hliník, ocel a temperované sklo. Zajímavé je na ní už jen rozmístění slotů pro rozšiřující karty.
Lian Li PC-O12 patří mezi menší middle towery, ale přesto má mít místo i pro základní desky formátu E-ATX a snad jde o opravdové desky této velikosti s rozměry 305 × 330 mm. Řada výrobců desek i skříní totiž jako E-ATX označuje i cokoliv, co jen o trošku přesahuje základní šířku desek formátu ATX (244 mm).





Nová PC-O12 má rozměry 203 x 508 x 550 mm (Š x V x H) a nejzajímavější je na ní rozmístění záslepek, které počítají s dvouslotovými grafickými kartami. Jedna tak bude nahoře, druhá dole a obě vystaví své ventilátory (nebo vodní bloky) na odiv. Budou totiž dobře viditelné skrz boční temperované sklo. Vedle toho je třeba také poznamenat, že Lian Li představuje stále více skříní, které už nejsou celohliníkové jako dříve, ale mají ocelovou kostru a hliníkový plášť. Stále více se také rozmáhá temperované sklo, v jehož použití jsou Lian Li také přeborníci.





Je jasné, že pro takovéto umístění karet bude me potřebovat příslušné redukce, které je propojí se sloty základní desky. Celkem se do této skříně vejdou čtyři 340mm karty, ale jednoslotové. Jako standardní výbavu pak dostaneme jen jeden 440 mm dlouhý plochý kabel pro PCI Express x16.





Dále má PC-O12 ve výbavě čtyři pozice pro 3,5" disky a čtyři 2,5" zařízení. Co se týče chlazení, k dispozici jso tři vrchní 120mm pozice ideální i pro radiátor vodního chlazení, které zvládnou také dva 140mm ventilátory a pak tu máme před předním sklem dvě 120mm pozice. Všechny jsou chráněny odnímatelnými filtry. Je docela možné, že vodní chlazení opravdu bude potřeba, neboť skříň je úzká a vejde se do ní jen 75 mm vysoký procesorový chladič. Napájecí zdroj může mít hloubku 230 mm, což bohatě stačí a pak tu máme vrchní I/O panel s výbavou USB3.0 x2 / USB3.1 (Type-C) x1 / HDMI x1 / HD Audio a tlačítky Power a Reset.

Lian Li PC-O12 není pro každého, a to nejen kvůli svému provedení, ale také ceně. Ta je 400 dolarů§ nebo 380 liber, přičemž v Evropě bude tato novinka dostupná už od tohoto měsíce.

Zdroj: Lian Li
reklama