reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lian Li PC-O8: dvoukomorová kostka

12.6.2015, Jan Vítek, aktualita
Lian Li PC-O8: dvoukomorová kostka
Lian Li po Computexu oficiálně ohlásila nové dvoukomorové skříně PC-O8, které se skládají především z hliníku a temperovaného skla. Určeny jsou především pro ty, kteří chtějí vystavit na odiv své hardwarové komponenty a celou sestavu.
Lian Li PCO8 je pochopitelně určena pro běžné zákazníky, kteří si chtějí postavit vlastní počítač, k čemuž mají zde k dispozici velký prostor rozdělený na dvě poloviny. Zde také nemáme pouze boční sklo, ale také celý předek skříně je skleněný. Za ním vidíme tři ventilátory, jež pochopitelně nebudou nalepeny přímo na sklo. Jsou kousek za ním a vzdich budou nabírat skrz boční průduchy, což nebude ideální provedení pro dosažení co největšího průduchu vzduchu.





Vnitřní uspořádání nás nijak nepřekvapí. Hlavní komora je ta vlevo, kam patří základní deska a všechny příslušné komponenty. Do pravé komory pak budeme instalovat zdroj, úložní zařízení a také tam můžeme schovat kabely, protože budou skryty za přední ventilátory a pravou plnou bočnici.





Lian Li také mluví o Adjustable RGB Interior Lighting, takže si budeme moci interiér osvítit pomocí RGB LED pásek a příslušného kontroleru, který bude nastavovat jejich jas a barvu. Zpráva vyzněla přitom tak, že tento systém je již součástí základního balení.





Dále tato skříň také podporuje vodní chladiče, což je dnes již povinnost. Nahoru můžeme dát 240mm radiátor a dopředu až 360mm radiátor do pozice předních ventilátorů. Nad zdroj lze umístit až šest 3,5" pevných disků plus dva 2,5" modely. Zajímavé je, že ony tři přední ventilátory jsou umístěny právě před diskovými pozicemi a zdrojem, přičemž hlavní komora má v základu jen zadní 120mm ventilátor. Ony dvě vrchní pozice by ale měly být také právě v ní, ale i tak je zřejmé, že výrobce počítá právě s tím, že využijeme vodní chlazení, jak ostatně ukazuje jedna fotografie.





Lian Li PC-O8 má také řadu prvků pro snadnou instalaci. Skleněné panely sice musíme přišroubovat, ale pravá bočnice je jen nacvakávací a pevné disky také budeme instalovat bez použití nástrojů. Co se týče prostoru pro komponenty, pak grafické karty mohou mít na délku až 370 mm, procesorový chladič na výšku až 170 mm a maximální hloubka zdroje je 298 mm. Vrchní I/O panel má v sobě čtyři USB 3.0 a dva HD audio.

Skříň bde k dispozici na konci června za doporučenou cenu, kterou bychom snad ani nechtěli znát. Jde totiž o 395 USD, v přepočtu 9600 Kč.

Zdroj: TZ Lian Li
reklama