reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lian Li PC-Q33: malá, ale objemná rozkládací herní skříň

20.12.2013, Jan Vítek, aktualita
Lian Li PC-Q33: malá, ale objemná rozkládací herní skříň
Společnost Lian Li má spoustu zkušeností s výrobou malých skříní pro sestavy založené na deskách Mini-ITX. Ty nyní zúročila při výrobě modelu PC-Q33, která má zvládnout i výkonné herní sestavy, tedy v rámci možností svého omezeného prostoru.
Lian Li PC-Q33 z vnějšku vypadá podobně jako jiné malé skříně této firmy, ale rozhodně ne všechny nabídnou takové možnosti jako ona. Díky vnitřnímu uspořádání budeme moci dovnitř umístit i poměrně výkonnou sestavu založenou na základní desce formátu Mini-ITX, velkém zdroji typu ATX a problém nebude ani s osazením vysokého procesorového chladiče, tedy alespoň ne ze strany samotné skříně. Jinou otázkou je, zda to umožní samotná základní deska a případná karta ve slotu PCI Express x16.





PC-Q33 je samozřejmě vyrobena z hliníku a přichází jako obvykle v černé nebo stříbrné verzi. Firmě Lian Li je také vlastní minimalistický design, který ukazuje i zde. Vepředu tak najdeme pouze tlačítka, dva porty USB 3.0 a dva audio konektory.





Uvnitř je tato skříň rozdělena na dvě patra, přičemž dole je prostor pro napájecí zdroj, který si bude nasávat vzduch zespoda a jeho maximální hloubka může být 200 mm. Vedle něj je pak klec pro dva 3,5" pevné disky, popřípadě po jednom 3,5" a 2,5". Další pozice má však přední panel, samozřejmě zevnitř. Vejde se na něj jeden 3,5" HDD plus dva 2,5" SSD nebo celkem tři 2,5" SSD. Na tak malou skříň jde tedy o velmi slušnou nadílku.





Tím samozřejmě nekončíme. Horní část je určena pro základní desku a příslušné komponenty. Sem se vejde až 180mm vysoký procesorový chladič a také grafická karta pro dvě záslepky s maximální délkou 220 mm. To je asi největším omezením, protože opravdu výkonné karty jsou zpravidla delší.





Specialitkou této skříně je možnost odklopit přední panel, díky čemuž získáme snadný přístup ke všem komponentám, což jistě přijde velmi vhod. Současně se tak můžeme podívat na již nainstalovanou sestavu.

Lian Li PC-Q33 se na trh dostane na samotném konci tohoto roku s cenou 99 USD.

Zdroj: techPowerUp
reklama