reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lian Li PC-V1000L: moderní Full Tower

2.9.2014, Jan Vítek, aktualita
Lian Li PC-V1000L: moderní Full Tower
Společnost Lian Li vypouští do světa další hliníkový Full Tower, který využívá moderní prvky a nabídne velký prostor, do nějž se vejdou i základní desky EATX. Tato skříň tak bude vhodná i pro výkonné sestavy s novými procesory Intel.
Můžeme předpokládat, že skříň jako Lian Li PC-V1000L nebudeme pořizovat pro běžné sestavy s jednou kartou, pár disky či SSD a klasickou základní deskou ATX, však na takovou by jí byla spíše škoda. Sestava s HEDT procesorem Haswell-E, případně výkonným osmijádrovým AMD FX, více grafickými kartami a řadou pevných disků či SSD je již něco jiného.





Design nové skříně je jako obvykle spíše střízlivý. Vepředu se ukazuje perforovaný panel s jednou mechanikovou pozicí typu Stealth, pod níž zůstane vlastní mechanika skryta. Krom toho máme vepředu ještě kontrolky, vypínač, dva audio konektory a čtyři porty USB 3.0. Skříň je také pro snadnější manipulaci vybavena kovovými kolečky, která mají gumové obložení, aby nám snad nepoškrábala podlahu.





Prostor uvnitř skříně je řešen velmi jednoduše. Je tu jeden velký tray pro základní desku, jenž zabírá v podstatě celou její stranu. Nahoře máme osamělou 5,25" pozici a pod ní pak devět samostatných a moderně provedených 3,5" / 2,5" pozic. Ty můžeme dle libosti vysunout a uvolnit si místo. Na trayi samotném je ještě v oblasti pozice zdroje dvojice 2,5" pozic pro SSD, přičemž se na toto místo dle specifikací vejde dokonce i jeden 3,5" disk. Místa pro úložná zařízení je tu tedy více než dost, pokud tedy nemáte v plánu využít více jak jednu 5,25" mechaniku.

O chlazení se postará trojice předních 120mm ventilátorů, které tahají vzduch dovnitř přes přední panel. Připojeny jsou na jeden odnímatelný rámeček, aby byla jejich správa a čištění jednoduché a dole máme další rámeček pro dva 120mm ventilátory, kam můžeme nainstalovat i 240mm radiátor. Ten by se ostatně (360mm) měl vejít i dopředu, ale je tu ještě jedna pozice, a to pro 240mm nebo 280 mm (120mm a 140mm ventilátory). Umístěna je nahoře. Vzadu pak máme klasickou 120mm pozici pro již nainstalovaný ventilátor vybavený kulatou mřížkou.





Záslepek pro rozšiřující karty tato skříň nese celkem osm a vzdau má ještě dva kryté otvory pro případné hadičky externího vodního chlazení. A jak je vidět z poslední fotografie, za trayem základní desky je skutečně dost prostoru na to, abychom mohli tudy pohodlně vést kabeláž.

Nový Full Tower Lian Li přijde ve verzích PC-V1000LA (stříbrná), PC-V1000LB (černá) a PC-V1000LWX (černý interiér a boční plexi). Cena byla stanovena na 345 USD za první dvě verze a 389 za verzi s oknem.

Zdroj: techPowerUp
reklama