reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lian Li ukázalo nové elegantní otevřené skříně

26.9.2014, Jan Vítek, aktualita
Lian Li ukázalo nové elegantní otevřené skříně
Společnost Lian Li ukázala tři zbrusu nové skříně s označením PC-05, PC-06 a PC-07. Jde o originálně zpracované a přitom velmi jednoduché modely skládající se z hliníku a tlustého plexiskla.
Firma Lian Li zatím o svých nových skříních PC-05, PC-06 a PC-07 moc neprozradil. Nebyly zveřejněny žádné specifikace, jako spíše obecné informace, a tak se pouze krátce podíváme na to, co se na nás chystá.





Všechny tři skříně si jsou velmi podobné a lišit se budou především svou velikostí. Jak ukazuje první obrázek, PC-05 je určena pro základní desky Mini-ITX, PC-06 pro Micro-ATX a největší PC-07 pro ATX. Jejich zpracování je velmi jednoduché a skládá se z několika pospojovaných zohýbaných hliníkových plechů, přičemž vepředu máme broušený panel s typickou strukturou. Tyto skříně jistě budou vypadat dobře i v obývacím pokoji vedle ostatní elektroniky, takže se mohou hodit i pro domácí multimediální PC. Otázkou ale je, nakolik praktické budou.





Firma Lian Li se totiž rozhodla pro otevřenou strukturu, díky níž nemusí řešit odvětrávání skříně. Přední panel tak kryje čeloskříně jen asi z poloviny a stejné to je vzadu. Vrchní kouřově zbarvené plexisklo tak ani nemusíme mít nasazeno, i když při položení skříně naplocho alespoň zabrání tomu, aby na komponenty sedal prach. Tyto skříně ale můžeme provozovat i položené na levém boku jako Tower, na což ukazují přilepené měkké podložky.

Co se týče vnitřního uspořádání, pak můžeme vidět pozici zdroje v přední části, vedle nějž budou pevné disky či SSD a u všech třech se našlo i místo pro tenkou optickou mechaniku. Přední panel také nese dva nebo čtyři porty USB 3.0 a ve všech případech také dva 3,5mm konektory pro mikroofon a sluchátka. Skříně budou velmi nízké, čili se do nich nevejde ani karta v klasické poloze. Budeme tedy muset využít tzv. riser card, čili adaptér pro umístění karty s rozhraním PCI Express 3.0 x16 naplocho.

Pak se ovšem můžeme ptát na to, jaký smysl má koupě modelu PC-07 nebo PC-06, když do desek Micro ATX a ATX stejně nejspíš budeme moci zasunout jen jednu kartu, čili hlavní výhoda těchto desek v nabídce více slotů by zůstala nevyužita. Nicméně alespoň budeme mít na výběr a Lian Li zatím spíše jen sbírá postřehy a názory uživatelů, takže ještě zdaleka nejde o hotové produkty, které se chystají na trh.

Zdroj. techPowerUp
reklama