reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lian Li ve skříni PC-O10 kombinuje ATX s SFX

16.11.2016, Jan Vítek, aktualita
Lian Li ve skříni PC-O10 kombinuje ATX s SFX
Společnost Lian Li pokračuje v produkci skříní vybavených temperovaným sklem, které nahrazuje dříve široce využívaná plexiskla. Její nová PC-O10 navíc kombinuje komponenty ATX a SFX, a to ne moc obvyklým způsobem.
Společnost Lian Li známe také jako výrobce malých skříní, které jsou určeny pro malé základní desky Mini ITX, a přitom využívají zdroje plné velikosti ATX. Takových vyrobila již několik, ovšem nová PC-O10 jde jinou cestou a kombinuje základní desky formátu ATX a dokonce i E-ATX se zdrojovou pozicí pro formát SFX. Podporuje tak i sestavy pro více karet a vodní chlazení, takže je jasné, že takové sestavy budou patřit mezi velice výkonné. Může je ale utáhnout některý z dnes dostupných zdrojů formátu SFX? Popravdě může a vybrat si můžeme třeba právě model Lian Li PE-750B s výkonem 750 W a certifikací 80 Plus Platinum. Za něj si ale oproti srovnatelným modelům formátu ATX připlatíme a také je třeba říci, že mezi výkonnými zdroji SFX je pramalý výběr a tento s výkonem 750 W je na našem trhu snad jediný.





Na jednu stranu tak lze říci, že výběr formátu SFX ze strany Lian Li není příliš vhodný a výběr komponent pro její novou skříň jen komplikuje, přičemž výhodou je pak pouze o něco užší tělo skříně. Ta je dvoukomorová a uvnitř rozdělena přepážkou tvořící i tray pro základní desku. Té patří levá komora a zdroji s úložnými zařízeními pravá komora, kde najdeme také místo předních tlačítek a portů.





Jak je vidět, v hlavní komoře je více než dost místa pro deskuu, karty a také velice tlustý radiátor vodního chlazení. Karty mohou být dlouhé až 340 mm a i pod deskou je dost místa, takže nebude problém ani s třemi kartami v SLI/CrossFire, pokud je tedy zdroj utáhne. Výrobce dle svých slov nepředpokládá, že budeme mít problém s nalezením kvalitních a výkonných zdrojů, neboť se prý výběr mezi výkonnými SFX-L velice zlepšil. Jenomže na našem trhu to jaksi zatím není vidět.





Do pravé komory můžeme instalovat až čtyři 3,5" disky plus dva 2,5", ale není tu žádná mechaniková pozice. Další slot pro SSD je také v hlavní komoře. Pokud zůstaneme u vzduchového chlazení, využít můžeme především dvě horní i spodní pozice pro 120mm či 140mm ventilátory. Vzadu jsou pouze 80mm pozice, takže je zřejmé, že procesorový chladič nemůže být moc vysoký. Konkrétně je to maximálně 130 mm, do čehož se věžovité modely pro 120mm ventilátor nemají šanci vejít, takže to bude chtít něco jiného. Dle poslední fotografie je tu také možnost umístit grafickou kartu nastojato a využít pro její napojení prodlužovací plochý kabel. Osobně mi ale uniká, k čemu taková věc je, snad kromě toho, že se pak můžeme lépe pokochat pohledem na kartu skrz temperované sklo.

Celkové rozměry skříně jsou 242 x 493 x 376 mm a hmotnost 7 kg. Pro vrchní radiátor vodního chlazení má skříň vyhrazený prostor 320 x 90 x 120 mm. Cenu a datum uvedení zpráva neuvádí.

Zdroj: KitGuru
reklama