reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lidé jsou zoufalí, hledají už i ilegální práci na dark webu

21.3.2021, Milan Šurkala, aktualita
Lidé jsou zoufalí, hledají už i ilegální práci na dark webu
Kvůli koronavirové pandemii přišla spousta lidí o práci. Někteří z nich jsou už tak zoufalí, že se obrací do digitálního podsvětí. Agentura Check Point zjistila, že znatelně vzrostl počet nabídek z řad potenciálních zaměstnanců.
Dark web je plný nelegálních záležitostí. Najdete zde vše od drog přes zbraně až po objednání si vraždy. Poslední dobou se z některých hackerských fór stávají spíše servery s pracovními nabídkami. Zatímco dosud zde byli činní především "zaměstnavatelé", kteří hledali lidi na špinavou práci, dle agentury Check Point se situace obrací. Nyní to jsou mnohem častěji lidé, kteří chtějí být najati na práci, kdo sem dává nabídky.
 
Hacker
ilustrační obrázek, autor: Yusuf1020, CC BY-SA 4.0, přes Wikimedia Commons
 
Lidé jsou už tak zoufalí, že se sami nabízí ke kybernetickému zločinu. Změna začala být patrná od konce roku 2020 s tím, jak mnoha zemím roste nezaměstnanost, a zatím to nevypadá, že by se mělo výrazně schylovat k lepšímu. Různá vládní opatření spíše napříč celým světem přitvrzují, než by se rozvolňovala. Lidé jsou tak svolní k pomoci při DDoS útocích, výběru peněz z kradených kreditek, někteří pak slibují, že berou cokoli bez toho, aby kladli blbé otázky.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama