reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lily Camera, dron, který hodíte do vzduchu a poté vás sleduje

14.5.2015, Milan Šurkala, aktualita
Lily Camera, dron, který hodíte do vzduchu a poté vás sleduje
Fantazii se meze nekladou, a tak se na trhu objevil nový dron, který se spouští jednoduchým vyhozením do vzduchu. Na základě nastaveného režimu vás pak sleduje a natáčí video nebo fotí snímky.
Firma Lily Robotics představila nový dron Lily Camera. Ovládá se sám, uživatel jen může nastavit režim snímání nebo lépe řečeno sledování. Zapne se prostým vyhozením do vzduchu, kdy dron sám aktivuje vrtule a udrží se nad zemí. Minimální letová výška je 1,75 metru, maximální je pak 15 metrů. Dron se může pohybovat rychlostí do 40 km/h. Od uživatele může být vzdálen od 1,75 metru do 30 metrů. Sleduje ho pomocí vysílače, který musí mít uživatel u sebe.


Lily Camera


Kamera dokáže natáčet Full HD video 1920×1080 pixelů při 60 progresivních snímcích za sekundu, v HD rozlišení 1280×720 pixelů zvládne dokonce 120 fps. Videa ukládá do MP4 formátu s kodekem H.264. Statické snímky mohou mít rozlišení 12 megapixelů. Dron je vybaven akcelerometrem, barometrem, GPS modulem, tříosým gyrosenzorem a senzorem magnetického pole. K zařízení je dodávána 4GB microSD karta. Rozměry dronu jsou 26,1×26,1×8,18 cm a váží jen 1,3 kilogramu. Li-Ion baterie vydrží na 20 minut letu a nabíjí se 2 hodiny. Dron je vodotěsný (IP67).


Vysílač k Lily Camera


Sledovací modul, který musí mít uživatel u sebe, má 6 cm v průměru, 2 cm na výšku a váží 75 gramů. Vydrží na 4 hodiny, nabíjí se pomocí microUSB a je možné jej vložit do náramku na ruku. Ve sledovacím zařízení je akcelerometr, barometr, GPS, mikrofon a vibrační motorek. V předprodeji bude stát $499, později bude za dvojnásobek. Výrobce se nicméně nezmiňuje o bezpečnosti, jak je zabráněno srážkám s překážkami nebo dalším dronem ve vzduchu.

Zdroj: lily.camera
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama