reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech G502: myš s rozlišením 12 000 dpi

8.4.2014, Jan Vítek, aktualita
Logitech G502: myš s rozlišením 12 000 dpi
Na trh přichází nová herní myš Logitech G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse slibující velmi široké možnosti nastavení a vedle toho také jedno světové prvenství. Tím je senzor dosud nevídaným rozlišením.
Už se zdálo, že výrobci herních počítačových myší nepůjdou přes hranici 8200 dpi, kterou nabízeli díky rozšířeném hi-endovému senzoru Avago ADNS-9800. Ovšem nyní se objevila G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse od firmy Logitech, která tuto hranici překonává takřka o polovinu, a nabízí tak rovnou 12 000dpi senzor.





Asi nelze očekávat, že se hned začnou objevovat další modely od jiných výrobců, které nabídnou stejné či podobné rozlišení, protože myš využívá senzor Logitech Delta Zero. Nicméně ve světě myší se dříve nebo později musí objevit konkurence, ať je takové rozlišení pro uživatele užitečně a využitelné, nebo ne.

Myš nám dovolí nastavit rozlišení od 200 dpi po zmíněných 12 000 a pak také jisté funkce zero sensor acceleration, zero smoothing / filtering a zero pixel rounding. Čert ví, co se pod tím skrývá a lze pouze tušit, že to má co do činění s pohybem ukazatele a jeho vyhlazováním. Co se týče maximální rychlosti pohyby, kterou je myš ještě schopna zaznamenat, pak to je 300 IPS, čili 7,6 metrů za sekundu. "Utrhnout" ukazatel se nám tak asi jen tak nepovede.

Novinkou je možnost vyladění či kalibrace senzoru s ohledem na podložku myši, aby ta mohla pracovat co nejlépe a s co nejnižší vzdáleností od povrchu, na níž její senzor reaguje. Krom toho si můžeme s pomocí pěti 3,6gramových závaží upravit těžiště a celkovou hmotnost a díky 32bitovému procesoru ARM, paměti a Logitech Gaming Software lze programovat všech 11 tlačítek. Mezi ta by mělo patřit i kolečko pracující ve dvou režimech - s aretací a s volným protáčením.

Logitech G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse má dorazit do Evropy ještě v tomto měsíci. Doporučená cena byla již uvedena, a to 2200 Kč s daní.

Zdroj: TZ Logitech
reklama