reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech K830: bezdrátová podsvícená klávesnice s touchpadem

10.4.2014, Jan Vítek, aktualita
Logitech K830: bezdrátová podsvícená klávesnice s touchpadem
Společnost Logitech si připravila nový model klávesnice vybavený dotykovou plochou pro ovládání ukazatele myši, který se připojuje bezdrátově a navíc je vybaven i podsvícením kláves. Bude se tak hodit především v obývacím pokoji.
Dle představ výrobce je tedy klávesnice Illuminated Living-Room Keyboard K830 vhodná především pro počítače propojené s televizorem, čili HTPC, které se obvykle nacházejí v obývacím pokoji. Bude to bezesporu pohodlnější ovládání než při využití dálkového ovladače, a to především při zadávání textu.





Podsvícené klávesy mají regulovaný jas v závislosti na okolním osvětlení, takže klávesnice nebude za dne plýtvat svými bateriemi. Bezdrátové rozhraní Unifying pracuje jako obvykle v pásmu 2,4 GHz, a to na vzdálenost až 10 metrů. Touchpad má pod sebou dvě hardwarová tlačítka, což je dnes výjimečné, neboť se spíše setkáme jen s jedním a nové tenké notebooky Apple, které v tomto ohledu udávají krok, nemají dokonce žádné fyzické tlačítko. Nad touchpadem pak jsou tři tlačítka pro ovládání zvuku.





O napájení se postará vestavěný dobíjecí akumulátor, jejž je možné dobíjet pomocí rozhraní micro USB, takže by k tomu měly stačit i běžné adaptéry pro mobilní telefony. Výdrž klávesnice by měla být dle výrobce cca 10 dní, což samozřejmě záleží na četnosti využití a podsvícení. Uživatel ji může sám ovlivnit tím, že bude používat vypínač.

Rozměry klávesnice jsou 367 x 125,3 x 16,5 mm, hmotnost 495 gramů a samotný touchpad má rozměry 80 x 52 mm. Záruka je standardní dvouletá a připravit se musíme na doporučenou maloobchodní cenu 2769 Kč

Zdroj: TZ Logitech
reklama