reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech MX Anywhere 2: výborně vybavená myška

22.7.2015, Jan Vítek, aktualita
Logitech MX Anywhere 2: výborně vybavená myška
Společnost Logitech si připravila náhradu své letité myši Anywhere Mouse MX, která dostala označení Logitech MX Anywhere 2 Wireless Mobile Mouse. Jde tedy o bezdrátovou myš, která má blízko k novému MX Master.
Myš Logitech MX Master byla představena letos jako nejlepší model své řady a v naší recenzi jsme si ukázali, proč takovou věc o ní lze říci. Zbrusu nová Logitech MX Anywhere 2 navazuje na model Anywhere Mouse MX, který už je ale pět let starý, a tak není divu, že její design má blíže právě k novému MX Master. Ukazuje na to zvolené barevné schema a také provedení levé strany, která se skládá z rovných trojúhelníkových plošek.





Logitech u nové MX Anywhere 2 použil laserový senzor Darkfield, který má být schopen pracovat i na skle, což jsme si ověřili v recenzi MX Master. Ta má stejný senzor a ten kromě práce na skle zvládne dokonce i zrcadlo. Slovo Anywhere v označení myši je tedy velice příhodné.





Jako bezdrátová myš nám nová MX Anywhere nabídne jednak rádiové rozhraní s využitím USB transmitteru Pico Unifying, ale také může využít rozhraní Bluetooth Smart. Ve schopnostech této myši je také spárování s až třemi zařízeními současně, mezi nimiž se pak můžeme přepínat pomocí tlačítka Easy-Switch. Lze tak třeba pracovat na počítači a v případě potřeby si v okamžiku zapnout myš pro ovládání vedle umístěného tabletu. Pro napájení poslouží ne klasické baterie, ale vestavěný 500 mAh akumulátor Li-Pol dobíjený pomocí USB kabelu, pro něž má myš připraven konektor ve své přední části (Logitech ale mluví i o možnosti jeho nahrazení rezervními bateriemi). Výdrž akumulátoru je dle výrobce až dva měsíce, přičemž v případě potřeby jej lze za jednu minutu dobít tak, aby vydržel dvě hodiny práce.

I zde pak máme těžké kovové kolečko, u nějž můžeme zapnout režim bez aretace, v němž se může rychle se setrvačností roztočit a prolétnout dlouhý dokument. Stiskem tlačítka můžeme aretaci zapnout, takže pak se bude kolečko chovat normálně. Pro nastavení myši poslouží software Logitech Options dostupný i pro Mac. Rozměry myši jsou 100 x 62 x 34 mm a hmotnost 106 gramů. Senzor Darkfield si můžeme nastavit na hodnoty dpi od 400 do 1600.

Máme tu tedy takovou menší, mobilnější a jednodušší variantu myši MX Master, takže je zřejmé, že bude i levnější. Nicméně MX Master se prodává za 2700 Kč, takže ani v tomto případě nepůjde o nic levného. Logitech MX Anywhere 2 Wireless Mobile Mouse bude k dostání od příštího měsíce za 2290 Kč.

Zdroj: TZ Logitech
reklama