reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech přináší mechanickou herní klávesnici G Pro v přenosném provedení

7.3.2017, Jáchym Šlik, aktualita
Logitech přináší mechanickou herní klávesnici G Pro v přenosném provedení
Na českém trhu se tento měsíc začne prodávat mechanická herní klávesnice Logitech G Pro, kterou výrobce údajně navrhl ve spolupráci s nejlepšími hráči eSports a použil u ni své vlastní spínače Romer-G.
Nabídka mechanických herních klávesnic se zanedlouho rozroste o model G Pro, při jehož návrhu bylo myšleno na snadnou přenosnost. Výsledkem jsou menší rozměry, ale naopak chybějící numerický blok. Mnozí hráči jeho absenci bez problémů oželí, neboť při hraní není příliš potřeba a pro pracovní nasazení jsou k dispozici jiné modely klávesnic (například nedávno představený set Logitech MK850 Performance). Vývoj totiž měl probíhat ve spolupráci s profesionálními hráči, počítá se tedy s tím, že si uživatel bude vybavení vozit s sebou po turnajích.





Kompaktní provedení ovšem jistě ocení i ostatní hráči, kteří klávesnici potřebují často přenášet, nebo chtějí mít na stole dostatek místa. Pevnost a stabilitu potom vylepšuje ocelová deska, která byla umístěna na zadní stranu. Stejně jako u většiny svých ostatních mechanických klávesnic, využil Logitech své vlastní řešení v podobě spínačů Romer-G. Výrobce u nich slibuje mimo jiné nízký zdvih pro sepnutí 1,5 mm (z celkové dráhy zdvihu 3 mm), takže stisk je zaregistrován rychleji než u konkurenčních spínačů. Aktivační sílu výrobce uvádí na hodnotě 45 g a životnost by měla dosahovat 70 milionů stisknutí.

Logitech G Pro disponuje RGB podsvícením, které se u dražších herních periferií stalo v poslední době skoro standardem. Uživatel si může pomocí dodávaného programu Logitech Gaming Software (LGS) vybrat z 16,8 milionů barev pro každou klávesu zvlášť. Nastavené profily lze uložit do vnitřní paměti klávesnice, takže se neztratí ani po připojení k jinému počítači. Komunikaci zajišťuje odpojitelný kabel o délce 1,8 m zakončený konektorem micro USB na jedné straně a USB na straně druhé. Klávesnice se vyznačuje rozměry 153 x 14,19 x 34,3 mm a hmotností 980 g (bez kabelu).





Logitech G Pro Mechanical Gaming Keyboard, jak zní celý oficiální název nového produktu, se začne na českém trhu prodávat koncem letošního března za doporučenou maloobchodní cenu 3 990 Kč včetně DPH.

Zdroj: Tisková zpráva
reklama