reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lucid Hydra 200 se představuje

25.9.2009, Jakub Doležal, aktualita
Lucid Hydra 200 se představuje
Společnost LucidLogix Technologies o sobě dala již několikrát vědět s čipem Hydra. Nyní se redaktorům magazínu Anandtech poštěstilo podívat se na modernější model, jedná se o čip s označením Hydra 200. Celá myšlenka projektu Hydra je založena...
Společnost LucidLogix Technologies o sobě dala již několikrát vědět s čipem Hydra. Nyní se redaktorům magazínu Anandtech poštěstilo podívat se na modernější model, jedná se o čip s označením Hydra 200.



Celá myšlenka projektu Hydra je založena na možnosti osadit libovolné grafické karty, tedy i kombinaci Nvidia a ATI. Avšak mnohem větší výhodou je prý lepší zpracování dat od grafických karet a vysoký nárůst výkonu při zapojení dvou a více grafických karet. Taktéž odpadá potřeba SLI, či CrossFire můstků, vše obstarává Hydra, která se navíc postará i rovnoměrné rozdělení zátěže a vypočtený obraz pak zašle do grafické karty se kterou je spojen monitor.

První Hydra 200 bude osazena na základní desce MSI s čipsetem P55. Oproti minulé generaci Hydra 100 došlo ke zmenšení výrobního procesu z 130 nm na 65 nm. Ve výsledku se tak sníží výrobní náklady a spotřeba čipu, která nyní činí 6 W. Nová generace bude vyráběna ve třech modelech LT22102, LT24102 a LT22114. Jednotlivé modely se budou lišit počtem PCIe linek jež zvládnou obsloužit.

Model LT22102 bude mít k dispozici šestnáct linek CPU/PCIe a dvojici x16 linek pro spojení s dvěma grafickými kartami. Další model LT24102 nabídne taktéž šestnáct linek CPU/PCI a dvojici x16 linek, avšak podporovány budou i čtyři x8 linky. Ve výsledku tak můžete osadit čtveřici grafických karet. Poslední z nabídky, model LT22114, nabídne osm linek pro CPU/PCIe komunikaci a podporovat bude dvojici grafických karet. Pro každou bude mít k dispozici x8 linek.



LucidLogix také připravil utilitu, ze které půjde vypínat, či zapínat multi-GPU mód. Další možnosti nastavování zatím nebyly ukázány. Výrobce také není příliš sdílný ohledně cen pro jednotlivé modely a většina internetových magazínů, tak spíše odhaduje finální cenu. První čipy Hydra 200 by měly být dostupné přibližně za měsíc.

Zdroj: Anandtech.com, Lucidlogix.com
reklama