reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Mafia III je zatím uzamčena na 30 FPS a má i jiné problémy

7.10.2016, Jan Vítek, aktualita
Mafia III je zatím uzamčena na 30 FPS a má i jiné problémy
Od dnešního dne si můžete zahrát novou Mafii, čili již třetí díl, který se tentokráte opět posunul v čase a týká se války ve Vietnamu. Bohužel se jí ale nevyhnuly problémy, které jsou částečně spojeny s herními konzolemi.
Mafia III totiž aktuálně má nastaven limit pro FPS, který tvůrci slibují později v záplatě odstranit. Nemá jít přitom o chybu nebo o to, že by zapomněli na PC odstranit toto přiškrcení snímkovací frekvence. Dle oficiálního vyjádření to vývojáři udělali schválně, aby zajistili, že "Výkon Mafie III bude konzistentní napříč všemi platformami". To ale můžeme na PC vidět jako argumentaci ve stylu umřela mi koza, tak ať sousedovi umře taky. Nicméně slíbeno bylo odstranění tohoto limitu, takže jde jen o to si počkat. To ale není vše.





Uživatelé si také stěžují na to, že jim hra padá a i když by 30 FPS mělo teoreticky stačit na dostatečnou plynulost, obraz se trhá i se zapnutým V-Sync, grafika je zbytečně rozmazaná a zrnitá, textury nestojí za moc stejně jako optimalizace. Asi to tvůrci trošku přehnali se snahou o to, aby grafika působila jako ve starém filmu.

Na druhou stranu samotnou hru, a tedy i její náplň hráči hodnotí vesměs pozitivně, takže čekají především na to, až se vývojáři rozhoupají a vydají opravný patch. Od toho si slibují nejen odstranění 30FPS limitu a vyšší stabilitu, ale také lepší možnosti pro nastavení grafiky, aby mohli vypnout antialiasing či efekty jako motion blur. Prozatím jde bohužel o další titul, jehož PC verze se sklání před konzolovými.

Zdroj: Steam
reklama