reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Magic Leap získal "za video" dalších 827 miliónů dolarů

17.12.2015, Jan Pánek, aktualita
Magic Leap získal "za video" dalších 827 miliónů dolarů
S rozmachem virtuální reality se rozvíjí i rozšířená realita, v té se však jedná o začleňování virtuálních objektů do přirozeného světa. Například startup Magic Leap získává na svou realizaci další příspěvky.
Zatím nejznámějšími projekty pro rozšířenou realitu jsou v současnosti HoloLens od Microsoftu a Google Glass, Magic Leap ovšem demonstruje animované 3D objekty, které přirozené zapadají do interiérů.

Magic Leap vznikl v roce 2010, loni získal od investorů, mezi nimiž byli i Google a Qualcomm, finanční injekci ve výši 542 milionů dolarů. Nyní však obdrží další příspěvky od investorů a mělo by se jednat o 827 miliónů dolarů. Celkově to tak dělá téměř 1,4 miliardy dolarů kapitálu, který má Magic Leap k dispozici.

Magic Leap však zatím nepředvedl ani prototyp svého projektu, vypustil jen demonstrační videa a nějaké snímky. Na záběry z brýlí se můžete podívat na videu níže.


Na videu z října tohoto roku nebylo podle výrobce použito žádných efektů, má se jednat o záběry přímo z brýlí.

Obraz bude tvořen digitálním světelným polem, které bude vytvářeno speciálními brýlemi, jež si uživatel nasadí na hlavu. Společnost bude používat technologii, která projekci 3D obrazu vytváří až přímo v oku, to slibuje i vysoké rozlišení. Začleňování virtuálních objektů do prostředí bude opravdu realistické, protože software bude brát v potaz skutečné předměty kolem nás, jejich tvary a povrchy.


Magic Leaps umožňuje hrát hry v reálném prostředí, potenciál má i ve věcech vzdělávání, sledování filmů nebo v oblastech vědy.

Zdroj: forbes.com

reklama