reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
1.9.2014, Radan Tuhý, aktualita
Google vymyslel novou taktiku na uživatele, kteří stále ještě používají staré verze internetových prohlížečů. Může se jim zobrazit staré rozhraní titulní strany vyhledávání Google s černou horní lištou z roku 2011.
Danny723 (36) | 1.9.201419:35
Tak toho jsme si v práci, kde skoro všichni stále používáme IE8, všimli už dávno. Ale nejlepší je to, že když někteří omylem upgradovali na IE11, tak zjišťovali jak rozjet tu starou verzi googlu :­-)
Odpovědět3  0
peetey (8) | 1.9.201419:29
Hura, uz nemusim pouzivat ziadne triky, aby som sa dostal k povodnemu rozhraniu, google mi ho priamo ponukne ­(staci, ak nebudem mat najnovsiu verziu prehliadaca­). Som zvedavy, kolko zastancov toho povodneho rozhrania si kvoli tomu prestane aktualizovat prehliadac... :o)
Odpovědět2  0
Radan Tuhý (44) | 1.9.201421:03
A v čem Vám ta stará verze rozhraní připadá lepší?
Odpovědět0  0
peetey (8) | 1.9.201423:01
Niekto by povedal ­- stara konzerva, niekto iny zasa ­- zvyk je zelezna kosela. Mne proste pride lepsie mat tie odkazy rovno poruke ­(na jeden klik­) a nie schovane niekde do rozbalujucich sa stvorcekov ­(celkovo nemam rad ­"zjednodusovanie­" kvoli dotykovym displejom­). Ono je to podobne aj s ribbon rozhranim v Office ­- aj ked ho uz niekolko rokov musim pouzivat v praci, stale som si nezvykol a nadavam na neho. V tom starom rozhrani som si na jeden riadok toolbaru vytiahol vsetky mnou najcastejsie pouzivane funkcie a ak som raz za cas musel nieco navyse, tak som vedel, kde to mam v menu hladat. V tom ribbone sa musim permanetne preklikavat medzi tymi kartami ­(zalozkami, ci co to je­). Ano, viem, mal by som pouzivat klavesove skratky, ale proste to u mna nefunguje.
Odpovědět3  0
JUWARE (489) | 2.9.201410:53
Nemohu jinak, než souhlasit s peetey. Stále se říká, že lidé nemají rádi změny, ale ono to mnohdy neznamená, že nové musí být notně lepší. Vezměme si třeba mobily. Dnes téměř neexistují telefony s dotykovou obrazovkou a současně s klávesnicí. Když jsem o tom říkal kamarádovi, tak nad tím ohrnoval nos, že když už, tak čistý dotykáč bez klávesnice. Já proti nim nic nemám, ale určitě na něm nenapíšu SMSku poslepu, jako na mechanické klávesnici a ani tak rychle. Obdobné to je s Windows 8­/8.1 a tím co se ­(ne­)jmenuje metro. Pro uživatele s dotykovou obrazovkou je to jistě dobré, ale pro uživatele s klávesnicí a myší, kteří přešli z předchozích Windows je to čistý masochismus. Jednou jsem četl v diskuzi o Windows 8.x a zde se to hodí zopakovat příspěvek od jednoho uživatele, který se pokusím cca odcitovat: ­"hračky ať si přidávají nové, ale nářadí má být na svém místě a ne je furt s novou verzí přesouvat a hrát si s uživatelem na schovávanou.­" Schválně si zkuste jen v čisté instalaci Windows 7 a 8 otevřít třeba jen položku ­"Počítač­" a dejte vědět v kterém systému se tam dostanete dřív a snazším způsobem. A aby nedošlo k nějakému nedorozumění, netvrdím, že vše v nových Windows, nebo Office aj. je špatně. Jen mi vadí ten zmatek, který dělají uživatelům v tom jak se dostat ke kýženým aplikacím, nebo funkcím.
Odpovědět4  0
vasedl (64) | 3.9.201412:45
Souhlasím ­- používám Operu 12.17 a google mě tímto krokem udělal radost.. .vše hned dostupné bez hledání a rozklikávání....
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.