reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Mechanická klávesnice i-Rocks pro milovníky LEGA

3.11.2016, Jan Vítek, aktualita
Mechanická klávesnice i-Rocks pro milovníky LEGA
Společnost i-Rocks vyrábí designově zajímavé periferie, jako je třeba herní myš Golem M20E se zrcadlovým povrchem. Nyní se podíváme na její mechanické klávesnice, které mají vrchní kryt přizpůsoben tak, že se na něj dají připevnit díly stavebnice LEGO.
i-Rocks tak můžeme označit za svérázného výrobce počítačových periferií, který nyní představil produkt K76m Fun Illuminated Mechanical Keyboard s klony tlačítek Alps. Jde tak o mechanické a podsvícené klávesnice, kde složka "Fun" je zajištěna čudlíkovatým povrchem, na nějž si můžeme připevnit libovolné díly stavebnice LEGO. Jde tak o produkt pro různé hračičky, kteří nevidí klávesnici jako především pracovní nástroj, jako spíše o platformu hodnou zkrášlení. A co všechno K76m snese? To nejlépe vysvětlí fotografie.






Je zřejmé, že tyto klávesnice se budou dodávat v několika barevných verzích, jež se budou lišit i barvou podsvícení svých kláves. Všechny ale budou mít společného to, že všude kolem kláves jsou připraveny na připevnění dílků LEGA a nad klávesami je k dispozici celá platforma, kde se můžeme vyřádit.






Společnost i-Rock si prý vyrobila vlastní klony tlačítek Alps, a to ve verzích Red, Brown a Blue, jejichž charakteristiky obecně odpovídají tomu, co nabízí stejně označené verze jiných mechanických tlačítek jako Cherry MX, atd. Pak je tu ale ještě jedna verze, a to bílá tlačítka Geek, jež mají mít velice malý odpor při stisku, který je lineární. Tento odpor je pouze 28 gramů, přičemž ta "lehčí" tlačítka mají obvykle alespoň 40 - 45 gramů. Všechna tlačítka jsou také vybavena gumovými kroužky, aby byl úhoz tlumen jak mechanicky, tak zvukově. Důležité je také vědět, že používají klasické křížkové trny kompatibilní s klávesami pro Cherry MX. Podsvícení bude k dispozici jako jednobarevné a u vybraných modelů také RGB.

Klávesnice mají rozměry 459 x 158,5 x 39,5 mm a hmotnost 1,45 kg, přes rozhraní USB nabízí plný NKRO a přijdou na 139 dolarů. Objednávat si je můžete na Indiegogo.

Zdroj: Indiegogo
reklama