reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Megahalems Basic - levnější alternativy od Prolimatech

22.1.2013, Jan Vítek, aktualita
Megahalems Basic - levnější alternativy od Prolimatech
Naposledy si pro nás firma Prolimatech připravila modrou verzi svého známého a výkonného chladiče Megahalems, takže nešlo v podstatě o nic nového, jen o kosmetické "vylepšení" již dlouho dostupného modelu. Nyní jde o něco jiného, a sice...
Naposledy si pro nás firma Prolimatech připravila modrou verzi svého známého a výkonného chladiče Megahalems, takže nešlo v podstatě o nic nového, jen o kosmetické "vylepšení" již dlouho dostupného modelu. Nyní jde o něco jiného, a sice o chladiče Megahalems Basic-81 a Basic-45.





Ty, jak už jejich označení napovídá, budou jednoduššími, respektive méně výkonnými verzemi. V případě modelu Megahalems Basic-81 dostaneme chladič se stejnými rozměry jako má i původní Megahalems (i se stejným počtem žeber), ale rozdíl je ten, že žebra nejsou vyrobena z hliníku, ale z nerezové oceli. Heatpipe a měděná základna zůstávají. Výměna hliníku za ocel umožnila výrobci nasadit výrazně nižší cenu, a to jen 32 USD oproti 70 USD, ovšem otázkou je, jaký pokles ve výkonu to přinese.





Vedle toho je tu také Basic-45, který již opět využívá hliníková žebra, ale těch je pouze 45. K tomu tu máme čtyři 6mm měděné heatpipe a měděnou základnu. Chladič se dodává bez širokého příslušenství jen s tím nejnutnější, a to s montážním mechanismem. Ventilátor a možná i teplovodivou pastu si musíte sehnat sami, ale zase byla cena nastavena na pouhých 14 USD.

Poslední informace hovoří o tom, že Prolimatech pracuje také na mírně větší verzi Basic-48 s příslušným počtem hliníkových žeber a třemi poniklovanými heatpipe.

Zdroj: techPowerUp
reklama