reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MetalCompass promění Váš smartphone v pistoli

6.2.2012, Pavel Zubatý, aktualita
MetalCompass promění Váš smartphone v pistoli
Nebojte, nejedná se o skutečnou zbraň ani nepůjde o předělání mobilu ve skutečnou zbraň. Novinka však může potěšit znalce Duck Hunt, hry z éry 8 bitů, ke které patřila speciální pistole NES Zapper. K tomu je možné přičíst rozvoj her typu...
Nebojte, nejedná se o skutečnou zbraň ani nepůjde o předělání mobilu ve skutečnou zbraň. Novinka však může potěšit znalce Duck Hunt, hry z éry 8 bitů, ke které patřila speciální pistole NES Zapper. K tomu je možné přičíst rozvoj her typu paintball, airsoft nebo laser tag. Pistole od MetalCompass tedy není ničím jiným, než další konkurencí drahých „kuličkovek“ (kde cena „zbraně“ nezřídka přesahuje cenu smrtonosného originálu). Modely Xappr a Micro-Xappr jsou k vidění na mezinárodním veletrhu hraček v německém Norimberku (konaném od 1. do 6. února).



Obě pistole umožňují hraní nového typu střílecích her, které využívají prostředí tzv. rozšířené reality. Seznam podporovaných her už nyní přesáhl první desítku a hráč tak může čelit hordám nemrtvých, mimozemským lodím či dalším klišé. Mnohem zajímavějším však bude aspekt hry ve více lidech. Prodej ještě nebyl zahájen a už nyní je jistá podpora her pro iOS a Android. V předprodeji zatím chybí hry pro Windows, ale i to se má změnit.

Samotný prodej Xappr bude sice zahájen až v červnu, ale není problém přístroj objednat v předprodeji za 30 $ bez dopravy (ta jenom v USA vyjde na 15 $). Během jara by navíc měla vyjít oficiální hra od MetalCompass. Tato hra – ATK, bude první FPS hra v živém světě určená pro platformu smartphone. V jejím arzenálu nebudou chybět pistole, pušky, granátomety ani těžší kalibr, jako pulzní puška. Hráči se do sebe budou moci pustit ve třech různých typech hry: Death-match (každý za sebe, zřejmě neomezený počet životů), Last Man Standing (poslední vyhrává, vybíjená) a Team Mode (týmový režim, klasika).

Zdroj: HiTechReview
reklama