reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Metro Exodus a vylepšená edice zdarma, co nabízí?

15.2.2021, Jan Vítek, aktualita
Metro Exodus a vylepšená edice zdarma, co nabízí?
Deep Silver a 4A Games si připravili vylepšenou verzi hry Metro Exodus s podtitulem Enhanced Edition. Přichystána byla totiž verze PlayStation 5 a Xbox Series X|S, a tak tvůrci vytvořili i novou verzi pro PC. 
Loni v listopadu bylo potvrzeno, že Metro Exodus Enhanced Edition letos přijde v nových verzích pro konzole PlayStation 5 a Xbox Series X|S, a to jako upgrade zdarma. Je tak jen logické a spravedlivé, že když si tvůrci připravili novou verzi i pro PC, pak i ji dají majitelům původní kopie zdarma. 
 
- klikněte pro zvětšení - 
 
Metro Exodus je starý už téměř dva roky a tehdy přišel jako jedna z prvních AAA her s podporou ray tracingu, a to konkrétně globálního osvícení. Nová verze byla vylepšena především v tomto ohledu a začalo se už enginem (4A Engine). Namísto Ray Traced Global Illumination and Emissive Lighting tu je rovnou Fully Ray Traced Lighting Pipeline, přičemž samotná hra bude distribuována a instalována jako rovnou celý nový titul, čili nejde jen o nový patch pro starou verzi. 
 
Metro Exodus Enhanced Edition už bude přímo vyžadovat GPU s hardwarovou podporou ray tracingu. Bude tu konkrétně podpora technologie DLSS 2.0, která podává mnohem kvalitnější výsledky než první verze, přepracované osvícení scén už využije ray tracing pro každý zdroj světla a PC verze na rozdíl od konzolových bude mít také využitý ray tracing pro odrazy (DLSS 2.0 je pochopitelně také jen pro PC, a to s grafikami NVIDIA). 
 
 
Další vylepšení zahrnují už nastavitelný FOV, čili úhel pohledu, dále 4K textury a samozřejmě i vychytané bugy. Pokud máte Metro Exodus zakoupený v knihovně na Epic Games Store, Steamu či na GoGu, Enhanced Edition bude pro vás zdarma, ovšem přesné datum vypuštění na trh jsme se ještě nedozvěděli s tím, že půjde o jaro. 
 
Vedle toho se chystá také verze hry pro počítače Mac a systémy Linux. Bude tak později v tomto roce k dispozici jednak na Mac App Store, Steamu a Epic Games Store a linuxové verze se objeví na Steamu.  


reklama